Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 73 de persoane" au murit lovite de un camion pe o distanţă de doi kilometri (autorităţi)

twitter.com
nisa victime atentat

"Cel puţin 73 de persoane" şi-au pierdut viaţa joi seară într-un atentat la Nisa, mare oraş din sudul Franţei, după ce un camion a lovit pe o distanţă de doi kilometri mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei, scrie Le Figaro. 

"Cel puţin 73 de persoane au murit", au făcut cunoscut surse din cadrul poliţiei oraşului Nisa. Sunt poate "vreo sută de răniţi, dar bilanţul este încă nesigur", a adăugat subprefectul departamentului Alpes-Maritimes, Sébastien Humbert. 

Prezent la faţa locului pentru focurile de artificii, un corespondent al AFP a văzut un camion alb care a intrat în plină viteză în mulţime, provocând un moment de panică. "A fost haosul absolut" în aceste locuri situate în centrul turistic al marelui oraş de pe Coasta de Azur, a descris el. 

"Am văzut oameni răniţi şi cioburi zburând peste tot", a mai povestit el, adăugând că a auzit "oameni ţipând". "Mi-am acoperit faţa din cauza cioburilor care zburau", a precizat el. 

Camionul "a lovit mulţimea pe o lungă distanţă, de-a lungul Promenade des Anglais, ceea ce explică bilanţul extrem de grav", a precizat subprefectul. "Au fost schimburi de focuri, iar şoferul a fost împuşcat", a menţionat el. 

La mai puţin de o oră după producerea tragediei, prefectura departamentului Alpes-Maritimes a vorbit despre un atentat şi a cerut populaţiei să rămână la domiciliu. Un important dispozitiv de securitate a fost delimitat în centrul oraşului, unde au fost trimise numeroase ambulanţe, membri ai forţelor de ordine şi militari. 

În vecinătatea Promenade des Anglais izolate complet, Piaţa Massena, în plin centrul oraşului, era de asemenea inaccesibilă joi al miezul nopţii, potrivit altul corespondent al AFP aflat la Nisa. 

Un post de comandă al forţelor de securitate a fost instalat la Palais de la Méditerranée, clădire de asemenea izolată. 

În deplasare la Avignon, preşedintele francez, François Hollande s-a întors la Paris, unde participă la celula de criză înfiinţată la Ministerul de Interne. 

Acest nou atentat a avut loc într-un context de ameninţare teroristă foarte ridicată, în special în ţări, ca Franţa, care intervin în Siria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. El a fost comis cu mai puţin de două săptămâni înainte de ridicarea stării de urgenţă, programată la 26 iulie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.