Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin cinci membri ai forţelor de securitate au fost ucişi într-un atac taliban la un centru militar din Afganistan

talibani

Talibanii şi-au asumat luni responsabilitatea unui atac cu camion-capcană produs duminică seara în provincia Helmand din sudul Afganistanului, atentat soldat cu moartea a cel puţin cinci membri ai forţelor de securitate, a declarat un responsabil afgan, transmite Reuters.

Atacul, care se adaugă violenţelor în creştere în ultimele săptămâni, a avut loc într-un centru militar unde erau staţionaţi cel puţin 150 de membri ai armatei şi Directoratului naţional de informaţii, potrivit unor responsabili guvernamentali şi din rândul talibanilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat - Nu este o gripă obișnuită, este o boală pentru care nu avem tratament sau vaccin

'Cinci membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi şi alţi şapte au fost răniţi în explozia unui camion-capcană în districtul Grishk', a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Helmand, Omar Zwak.

Ministerul Apărării de la Kabul confirmase anterior explozia, dar menţionase doar un rănit.

Un ofiţer de informaţii care a supravieţuit atacului a declarat pentru Reuters că insurgenţii au detonat un camion cu explozivi în apropierea centrului militar. El a afirmat că a ajutat la extragerea a cel puţin 18 cadavre după explozia de duminică seara.

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

Talibanii au vorbit despre un bilanţ şi mai ridicat al celor ucişi. 'Zeci de membri aparţinând forţelor inamice au fost ucişi sau răniţi în atac', a afirmat purtătorul de cuvânt Qari Yousuf Ahmedi, într-un comunicat.

În ultimele două luni, forţele de securitate afgane au suferit pierderi grele pe tot teritoriul ţării. Violenţele pun în pericol imediat fragilul acord de pace semnat în februarie de Statele Unite şi talibani, în condiţiile în care armata este obligată să lupte împotriva insurgenţilor cu mai puţin sprijin din partea SUA.

Într-un incident separat, poliţia din provincia sud-estică Paktika a comunicat că cel puţin 20 de oameni au fost răniţi într-un atac cu grenadă al talibanilor într-o moschee din districtul Khayerkot, duminică seara.

Citește și: FSLI intră în plin SCANDAL privind cursurile online: Iohannis e SOMAT să publice legea prin care profesorii primesc sprijin

SUA au consemnat o înmulţire a atacurilor talibane împotriva armatei afgane în martie după semnarea acordului de pace, contrar speranţelor că acesta va duce la o reducere a violenţelor, a indicat săptămâna trecută o agenţie guvernamentală de monitorizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.