Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 10 au fost rănite într-un atentat

http://www.ibtimes.co.uk
atentat, bombă, explozie

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 10 au fost rănite marţi în explozia unui microbuz în centrul capitalei somaleze, Mogadishu, explozie ce a survenit în aceeaşi zi în care a fost anunţată componenţa noului guvern de către premierul Hassan Ali Khaire, relatează AFP.

''Vehiculul era oprit la un baraj pentru un control de securitate când a explodat. Cel puţin cinci persoane au fost ucise, inclusiv membri ai forţelor de securitate, şi alte zece - rănite'', a declarat purtătorul de cuvânt al capitalei somaleze, Abdifatah Omar Halane, scrie agerpres.ro.

Mai mulţi poliţişti au declarat pentru AFP că este vorba de un atac cu maşină capcană, la care insurgenţii islamişti shebab au recurs de mai multe ori în ultimele luni la Mogadishu.

''Explozia a fost enormă. Am văzut fum şi praf în tot cartierul în timp ce mă aflam pe acoperişul casei mele'', declara un locuitor din centrul capitalei.

Explozia s-a produs la o intersecţie situată la circa 500 de metri de preşedinţia somaleză.

Gruparea shebab a jurat să distrugă guvernul central somalez, susţinut de comunitatea internaţională şi de Misiunea Uniunii Africane în Somalia (AMISOM, 22.000 de militari).

Confruntaţi cu puterea de foc a AMISOM, desfăşurată în 2007, militanţii shebab, afiliaţi organizaţiei Al-Qaida, au fost alungaţi din Mogadishu în august 2011. Ei şi-au pierdut apoi principalele bastioane, dar controlează încă vaste zone rurale, de unde întreprind operaţiuni de gherilă şi atentate sinucigaşe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.