Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin șapte morţi şi 14 dispăruţi după naufragiul unei nave de pescuit spaniole în largul Canadei

saltwire.com
nava de pescuit spaniola

UPDATE

Echipele de salvare canadiene au anunţat marţi că au găsit cadavrele altor trei persoane care se aflau la bordul navei de pescuit scufundate în apele Terra Nova, o insulă în largul coastei de est a Canadei, bilanţul deceselor ajungând la şapte.

"Din păcate, ele au murit, prin urmare am recuperat şapte persoane decedate şi trei supravieţuitori", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Centrului de coordonare şi salvare, Brian Owens.

El a mai spus că echipele de intervenţie continuă operaţiunile de salvare, în condiţii dificile.

Paisprezece persoane sunt în continuare date dispărute şi trei marinari au fost salvaţi din cele 24 de persoane care se aflau în această navă spaniolă. Majoritatea persoanelor aflate la bord erau spanioli.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Cel puţin patru membri ai echipajului au murit, alţi 15 au fost daţi dispăruţi şi trei supravieţuitori au putut fi salvaţi după naufragiul unei nave de pescuit spaniole în noaptea de luni spre marţi în largul Canadei, a anunţat Ministerul spaniol al Transporturilor, relatează AFP.

Operaţiunile continuă marţi în apele Terra Nova, o insula în largul coastei de Est a Canadei, pentru a se încerca găsirea altor supravieţuitori de pe acest vas de pescuit din provincia Pontevedra, în Galicia, care avea la bord 22 de membri ai echipajului, potrivit ministerului.

Un alt vas spaniol, "Playa Menduina Dos", i-a salvat pe cei trei supravieţuitori, a precizat aceeaşi sursă, explicând că "pentru moment, cauzele accidentului nu sunt cunoscute".

Ministerul a indicat că din cei 22 de membri ai echipajului, 12 erau spanioli. Potrivit unor media spaniole locale, alţi zece marinari erau ghanezi şi peruani, potrivit Agerpres.ro.

Nava a avut un "accident" şi "a trimis un semnal SOS", iar două nave au venit în ajutor, a declarat presei Rosa Quintana, responsabila cu afaceri maritime din guvernul regional din Galicia.

Cei trei membri ai echipajului salvaţi au fost "evacuaţi cu elicopterul de salvatorii canadieni", a mai precizat ea.

Câteva ore mai devreme, subprefectul din Pontevedra, Maica Larriba, a anunţat că mai multe "trupuri" au fost descoperite după naufragiu.

"Patru bărci de salvare" au văzute de salvatori marţi "în jurul prânzului" după ora spaniolă (11.00 GMT), la o oră foarte matinală în Canada, a explica ea.

Salvatorii au putut să se apropie "de trei dintre ele: două erau goale, complet goale, şi în cealaltă nu se aflau decât trei supravieţuitori în stare de şoc hipotermic", a mai precizat ea, adăugând că temperatura apei este "foarte scăzută".

Căutările continuă pentru descoperirea celei de a patra bărci de salvare, a precizat ea.

Guvernul spaniol "urmăreşte cu îngrijorare şi preocupare operaţiunile de căutare şi salvare a membrilor echipajului", a comentat purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol, Isabel Rodriguez, într-o conferinţă de presă după şedinţa de guvern, dând asigurări că autorităţile spaniole sunt în contact cu cele din Canada.

"Villa de Pitanxo", un vas cu o lungime de 50 de metri sub pavilion spaniol, aparţinea grupului de pescuit Nores.

Fondată în 1950, compania are 300 de angajaţi şi este prezentă în 60 de ţări din întreaga lume, potrivit site-ului său de internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.