Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele două aeronave încărcate cu materiale medicale au ajuns în Beirut. Donaţiile vor fi distribuite spitalelor

Agerpres
Beirut explozie

Cele două aeronave ale Forţelor Aeriene Române cu ajutoare pentru Liban au ajuns în Beirut, donaţiile urmând să fie distribuite spitalelor, a anunţat, sâmbătă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

"Aproximativ 8 tone de materiale medicale, donaţia României către statul libanez au ajuns la destinaţie. Cei doi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care au însoţit transportul umanitar în vederea asigurării transferului ajutoarelor medicale autorităţilor responsabile, au fost întâmpinaţi de Ambasadorul României la Beirut, domnul Victor Mircea şi de reprezentanţii ambasadei, la aeroportul din Liban", a anunţat DSU într-o postare pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultimă oră! Ucigașul lui Emi Pian, arestat preventiv!

Conform sursei citate, donaţiile, constând în medicamente şi materiale sanitare, au fost preluate de Forţele Armate Libaneze şi vor fi distribuite spitalelor care îngrijesc persoanele rănite în explozia produsă în capitala libaneză pe 4 august.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat sâmbătă, alături de şeful DSU, Raed Arafat, la decolarea aeronavelor cu ajutor medical de la Baza 90 Transport Aerian.

Premierul Ludovic Orban a semnat, vineri, decizia privind folosirea cantităţii de 2.000 de flacoane de ceftriaxone din rezerva de mobilizare ca ajutor umanitar extern de urgenţă pentru înlăturarea urmărilor dezastrului provocat de explozia din capitala Libanului.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.