Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele două persoane confirmate cu COVID-19, din Covasna, au revenit din Franţa

WRGB
coronavirus

Cele două persoane confirmate cu COVID-19, respectiv un bărbat şi o femeie, au revenit recent din Franţa şi au stat în autoizolare, informează Prefectura Covasna, potrivit Agerpres.

"În urma analizelor efectuate, pe baza probelor înaintate de Direcţia de Sănătate Publică Covasna, la nivelul judeţului au fost înregistrate alte două noi cazuri de îmbolnăvire. Este vorba despre o femeie în vârstă de 30 de ani şi un bărbat de 32 de ani (familie) din Sfântu Gheorghe, care s-au întors recent din Franţa şi au intrat în izolare din data de 17 martie 2020. În cursul zilei de astăzi li s-au recoltat celor doi, conform procedurii, alte probe ce vor fi trimise în vederea reexaminării. Starea generală de sănătate a celor doi pacienţi este bună, iar în prezent urmează procedurile specifice", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Covasna.

Luând în calcul şi aceste două cazuri, numărul persoanelor din judeţul Covasna diagnosticate cu COVID-19 a ajuns la 6.

Potrivit Prefecturii Covasna, la ora actuală în carantină sunt 20 de persoane, iar în izolare la domiciliu 927 de persoane.

"Menţionăm că până în prezent celelalte persoane aflate în izolare sau carantină nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu noul coronavirus şi au o stare de sănătate bună. Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Covasna împreună cu alte forţe suplimentare monitorizează modul în care persoanele aflate în izolare la domiciliu şi supraveghere epidemiologică pasivă respectă indicaţiile specialiştilor de la DSP Covasna. Datorită faptului că perioada de izolare a expirat şi starea de sănătate le-a fost bună, un număr de 2 persoane au ieşit din izolare", se mai arată în comunicat.

Citește și: Klaus Iohannis către prefecți și șefii instituțiilor deconcentrate: Vă rog să fiți activi; situația este gravă!

La scurt timp după anunţarea primelor cazuri de CODIV-19 la Sfântu Gheorghe, primarul municipiului, Antal Arpad, a făcut un nou apel către cetăţeni să nu intre în panică şi să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor.

"Din păcate au apărut primele două cazuri confirmate de infectare cu coronavirus la Sfântu Gheorghe. Vestea bună este că cele două persoane au fost în autoizolare la domiciliu încă de când s-au întors în ţară. Fac un apel în continuare la toţi locuitorii să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor şi pe cât posibil să stea acasă", a scris primarul Antal Arpad pe Facebook.

Primele persoane din judeţul Covasna confirmate cu COVID-19 au fost un bărbat şi o femeie din staţiunea Covasna, ambii în vârstă de 53 de ani, care s-au întors pe 8 martie dintr-o călătorie în Italia.

La scurt timp, autorităţile au anunţat că testele de coronavirus au ieşit pozitive şi în cazul a două femei de 16, respectiv 77 de ani din Covasna, care au intrat în contact cu cei doi.

Toţi patru sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.