Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai bune 6 sfaturi de siguranță online

cyberghostvpn.com
siguranta online VPN

1. Nu uitați să vă deconectați

După ce ați terminat de utilizat contul bancar pe internet sau contul de socializare, asigurați-vă că vă deconectați. Astfel îi  puteți împiedica  pe intruși să vă acceseze informațiile personale. Nu vă bazați pe faptul  că închiderea ferestrei vă va deconecta automat de la contul utilizat.

Până când nu vă deconectați, riscați să fiți urmărit și piratat. Deconectarea de la cont este foarte  importantă atunci când accesați serviciul pe o rețea sau dispozitiv public nesecurizat. Dacă utilizați social media pe dispozitivul unui prieten, este imperios necesar să vă deconectați.

2. Nu oferiți informații personale in schimbul banilor sau premiilor

Companiile solicită adesea să introduceți informații personale sau adresa de e-mail în schimbul unei oportunități de a participa la un concurs sau de a debloca un anumit conținut. Dacă presupuneți că furnizarea adresei de e-mail nu este o problemă esențială, este posibil să întâmpinați pe viitor surprize. Datele personale sunt utilizate în primul rând  în scopuri de marketing, ba pot chiar să le vândă unor agenți de publicitate terți pentru venituri.

3. Utilizați o parolă puternică

Infractorii cibernetici încearcă diverse metode ingenioase pentru a fura informațiile personale. Asigurați-vă că nu utilizați parole generice ușor de ghicit sau spart. Chiar dacă utilizați o parolă puternică, nu există nicio garanție că hackerii nu o pot afla. Cu toate acestea, o parolă puternică cel puțin le va îngreuna efortul. În mod ideal, parola ar trebui să includă litere, cifre și caractere speciale. Utilizarea autentificării cu doi factori este, în același timp, o idee foarte bună.

4. Feriți-vă de e-mailuri suspecte

Cu toții primim e-mailuri ciudate din când în când, așa că sigurați-vă că nu deschideți aceste e-mailuri și nu dați clic pe niciun link din interiorul acestuia. Dacă faceți clic pe linkuri sau descărcați conținutul lor, există posibilitatea să instalați un software rău intenționat pe computer. Ștergeți aceste e-mailuri și nu fiți tentați să le răspundeți.

Probabil că veți dori să le cereți să vă elimine din lista lor. Cu toate acestea, pur și simplu răspunzând la acestea, confirmați că e-mailul dumneavoastră este într-adevăr activ. O altă capcană este că atunci când răspundeți la aceste e-mailuri, furnizorul dvs. de e-mail va presupune, probabil, că veți găsi aceste e-mailuri utile, deci nu le va eticheta ca spam. Dacă găsiți e-mailuri spam în căsuța de e-mail, etichetați-le ca spam și ștergeți-le.

5. Atenție la partajarea locației

Cine nu vrea să anunțe lumea întreagă că pleacă în vacanță într-o stațiune de lux sau se află  cu prietenii într-un restaurant elegant? Majoritatea dintre noi avem obiceiul de a ne partaja locația online. Ori de câte ori intrăm într-un loc minunat, postăm actualizări de stare și poze pe Facebook și Instagram.

6. Utilizați un VPN

Un VPN vă va direcționa tot traficul printr-un tunel criptat. Prin urmare, furnizorul dumneavoastră  de servicii Internet nu vă poate urmări activitățile online. Chiar dacă un hacker reușește să vă intercepteze datele, acesta nu poate da sens mesajelor criptate. Prin utilizarea unui VPN, puteți obține acces la conținut restricționat geografic din orice parte a lumii. Un VPN vă va ascunde adevărata adresă IP și va împiedica agențiile de supraveghere sau furnizorul de internet  să vă afle adevărata identitate. În acest fel puteți naviga pe web în mod privat și anonim. Dacă doriți să testați un asemenea serviciu și să vă asigurați un plus de siguranță în navigarea pe internet, verificați cel mai bun VPN gratuit. VPN-urile reprezintă o modalitate de a proteja datele corporative și de a gestiona accesul utilizatorilor la aceste date. VPN-urile protejează datele pe măsură ce utilizatorii interacționează cu aplicațiile și proprietățile web pe Internet și pot păstra anumite resurse ascunse.

De asemenea, nu accesați conturile bancare sau sociale online pe un cont public Wi-Fi nesecurizat . Rețelele publice sunt susceptibile de a fi piratate. De asemenea, ei pot colecta datele. și le pot trimite unor terțe părți. Infractorii cibernetici vă pot intercepta traficul și vă pot fura parolele. Pentru a reduce riscul de a fi urmărit, evitați accesarea conturilor din rețelele Wi-Fi publice. Și dacă trebuie să utilizați absolut un Wi-Fi public, utilizați-l cu un VPN de încredere. Într-o societate în permanentă schimbare, petrecem din ce în ce mai mult timp navigând pe web. Prin urmare, este important să păstrați în siguranță toate datele private sensibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.