Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai comune 3 întrebări despre serviciile SEO

stiripesurse.ro
servicii SEO

Indiferent că deții un business a cărui activitate se desfășoară exclusiv pe Internet (fiind un antreprenor în domeniul comerțului electronic, de pildă) sau, pur și simplu, ți-ai digitalizat business-ul clasic (combinând activitatea offline cu cea online), ai nevoie de o strategie de promovare cât mai eficientă.

După cum bine știm, marketingul este „sufletul comerțului” și al brand awareness-ului, astfel încât nicio firmă sau companie nu poate rezista pe piață, în mod productiv, fără a beneficia de... reclamă (generic vorbind). Acest aspect este cu atât mai valabil cu cât ne raportăm la un comportament al consumatorului tot mai diversificat și un mediu antreprenorial extrem de concurențial, fie că vorbim de piața „fizică” sau cea virtuală.

Una dintre cele mai versatile și eficiente tehnici de promovare a brandurilor, la ora actuală, constă în implementarea unui pachet de servicii SEO pentru site-ul aferent business-ului respectiv. Fiind specifice, mai precis, e-marketingului (n.r. marketing digital), serviciile SEO pot fi aplicate cu același succes și afacerilor tradiționale – având în vedere că, în ziua de azi, orice business dispune de o pagină web.

Cu alte cuvinte, chiar dacă nu deții un magazin online, ci un sediu ca atare, prin intermediul unui site de  prezentare care beneficiază de servicii SEO, poți obține noi clienți prin simplul fapt că aceștia află despre tine de pe Internet. Search Engine Optimization, adică optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare, precum Google, crește popularitatea unui brand și transformă publicul țintă în clienți – indiferent că se întâmplă direct pe site (printr-o tranzacție electronică) sau determinându-i pe aceștia să-ți viziteze locația.

Un pachet de servicii SEO este unul foarte complex și cuprinde:

- audit și listă de recomandări pentru programatori;

- research de cuvinte cheie;

- crearea sau actualizarea arhitecturii site-ului;

- optimizare tehnică;

- crearea de conținut (optimizare on-page și off-page);

- construirea unei rețele de backlink-uri;

- monitorizarea traficului și a concurenței ș.a.

content-image

Mulți dintre antreprenori, însă, în ciuda succesului dovedit în general de această tehnică de e-marketing, de care au aflat întâmplător sau analizând competiția, sunt nedumeriți în ceea ce privește investiția într-o astfel de promovare – fiind vorba, până la urmă, de un domeniu destul de nișat și  înțeles în profunzime doar de către specialiști. Astfel, apar dileme / întrebări frecvente precum:

  • Ce să aleg? SEO sau PPC?

Procesul de optimizare pentru Google și campaniile PPC reprezintă metode diferite de promovare digitală. SEO generează rezultate pe termen lung și trafic organic, pe când PPC se diferențiază printr-un boost de trafic plătit. Dacă există suficiente resurse financiare, este recomandată îmbinarea celor două tehnici.

  • Cât costă un pachet de servicii SEO?

Statistic, Search Engine Optimization asigură cel mai bun CPA (Cost Per Action/Acquisition).   Nu există, însă, un cost fix, ci un volum de lucru necesar pentru atingerea obiectivelor fiecărui client în parte, stabilit prin raportare la concurență. Astfel reiese, oarecum direct proporțional, și bugetul alocat.

  • În cât timp apar rezultatele în SEO?

Rezultatele pentru un site nou sunt observabile în aproximativ 6-8 luni, iar punctul culminant se atinge, în medie, în 14 luni. În funcție de valoarea site-ului și a brandului, pot să apară rezultate și în doar două luni. Indiferent de situație, însă, procesul trebuie menținut chiar și după ocuparea pozițiilor dorite în cadrul SERPs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.