Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai instagramabile locuri din București. Unde trebuie să mergi dacă vrei să îți uimești urmăritorii din social media /FOTO

MSN
Bucuresti

Cunoscut odinioară drept "Micul Paris" pentru arhitectura sa magnifică, Capitala este cunoscută și pentru parcurile imense, operele de artă și expozițiile din muzeele sale remarcabile, cât și pentru străzile zgomotoase, dar atractive, care străbat orașul vechi. Faceți o excursie pe Calea Victoriei pentru a vedea unele dintre cele mai importante structuri și monumente din țară, toate acestea fiind martore ale unor epoci trecute.

În București veți găsi câteva atracții frumoase pe care nu aveți voie să le ratați! Locuri precum Grădinile Cișmigiu, Muzeul Colecțiilor de Artă și Orașul Vechi și multe altele.

Lista a 9 dintre cele mai instagramabile locuri din București

1. Grădinile Cișmigiu

Acest parc public este situat în inima orașului, în jurul unui lac artificial. Oferind un refugiu verde în mijlocul agitației orașului, este popular atât în rândul turiștilor, cât și al localnicilor. Se pot face chiar plimbări cu barca cu vâsle pe lac în timpul verii și patinaj pe gheață în lunile de iarnă.

content-image

2.Muzeul Colecțiilor de Artă

Acesta este situat în București și este o filială a Muzeului Național de Artă al României. Colecția conține multe lucrări ale artiștilor vest-europeni din Asia și Orientul Mijlociu, inclusiv una a lui Vincent van Gogh, în timp ce colecția principală este alcătuită din lucrări ale artiștilor români de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din secolul al XX-lea. Este situat la colțul dintre Calea Griviței și Calea Victoriei nr. 111, în Palatul Romanit.

content-image

3. Centrul Vechi

Centrul Vechi al Bucureștiului este caracterizat de zona delimitată de râul Dâmbovița la sud, Calea Victoriei la vest, Bulevardul Brătianu la est și Regina Elisabeta la nord, fiind cunoscut de majoritatea localnicilor sub numele de Centru Vechi. Regiunea este, în esență, tot ceea ce a mai rămas din Bucureștiul de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial.

content-image

4. Parcul Herăstrău

Inaugurat în 1936, Parcul Herăstrău este un parc de 187 de hectare situat în partea de nord a Bucureștiului. Lacul de 74 de hectare face ca parcul să fie mai atractiv pentru alergători, care iubesc traseul de 7 kilometri din jurul lacului. Pasionații de sport adoră locurile de joacă, terenul de golf, clubul de iahturi etc. Familiile iubesc parcul pentru picnicuri în zona naturală verde și activități ocazionale de plimbare cu barca pe lac.

content-image

5. Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este situat în București și prezintă numeroase specimene și specii diferite. Este cunoscut pentru faptul că găzduiește numeroase activități educaționale la care oaspeții ar putea participa. Muzeul prezintă, de asemenea, expoziții de diverse artefacte, roci, minerale și fosile.

content-image

6. Mănăstirea Stavropoleos

Unul dintre puținele situri care au supraviețuit Marelui Incendiu din 1847, Mănăstirea Stavropoleos este o mănăstire ortodoxă răsăriteană de maici din București. Prezentând stilul brâncovenesc, Biserica a fost construită în 1724, în timpul domniei lui Nicolae Mavrocordatos, de către arhimandritul Ioannikios Stratonikeas, călugăr grec din Pogoniani, și este închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril.

content-image

7.Muzeul Satului

Muzeul Satului din București are o suprafață de 100.000 de metri pătrați în cel mai mare parc din București. Unul dintre primele muzee în aer liber din lume, Muzeul Satului prezintă tradițiile și cultura satelor românești cu case și ferme țărănești originale.

content-image

8. Palatul Parlamentului

Fostul dictator Nicolae Ceaușescu nu a precupețit nicio cheltuială pentru a construi această structură în stil neoclasic pentru organul său legislativ. Cu o suprafață uriașă de 3.930.000 de metri pătrați, această clădire are peste 3.000 de camere. Deoarece acest edificiu guvernamental a fost construit în plin Război Rece, la subsol se află buncăre nucleare pentru mii de oameni. Se presupune că există, de asemenea, tuneluri secrete care duc la alte clădiri guvernamentale din zonă.

content-image

9. Muzeul Țăranului Român

Acest frumos muzeu este o bijuterie, fiind considerat unul dintre cele mai importante muzee din Europa. Cu o colecție uimitoare de peste 100.000 de obiecte și artefacte, este un muzeu dedicat artelor și tradițiilor țării. Spunând poveștile vieții de la țară a românilor de-a lungul secolelor, acesta este acel loc pe care orice vizitator ar trebui să îl vadă.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.