Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai mari 10 companii americane listate la New York în funcţie de valoarea bursieră şi-au majorat pe linie veniturile şi profitul

bursa

Cele mai mari 10 companii americane listate la New York în funcţie de valoarea bursieră şi-au majorat pe linie veniturile şi profitul net în ultimele trei luni din 2019 faţă de ultimele trei luni din 2018, arată datele agregate de brokerul Tradeville din rapoartele companiilor, citate de ZF, potrivit Mediafax.

Cele mai mari companii listate pe Wall Street au avut venituri totale de 362 mld. dolari şi un profit net cumulat de 76,7 miliarde dolari, scrie Ziarul Financiar.

Apple, compania cu cea mai mare capitalizare din rândul celor analizate, înregistrează cea mai mare creştere a veniturilor în ultimul trimestru din 2019, de 46%, până la 92 miliarde dolari, fiind urmată de Facebook cu o creştere de 24,6% (21,1 mld. dolari) şi Amazon cu 20,8% (87,4 mld. dolari).

La polul opus, cu o creştere de 1,7%, compania farmaceutică Johnson & Johnson a raportat pentru T4/2019 venituri de 20,7 miliarde dolari, ratând aşteptările analiştilor. Însă la nivelul profitabilităţii, compania de 410 miliarde dolari ocupă locul trei cu un avans de 31,8%, la 4 miliarde dolari, peste aşteptările din piaţă. Din punctul de vedere al câştigurilor, Mastercard a înregistrat cea mai bună evoluţie a profitului net, de 133,3% (la 2,1 mld. dolari), ceea ce înseamnă că societatea de servicii financiare a avut în T4/2019 un profit net de peste două ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018.

Citește și: Raed Arafat trage cu TUNUL în Guvernul PNL: a identificat portița lăsată spitalelor private

De altfel, Mastercard prezintă şi cel mai mare câştig pe acţiune (Earnings Per Share) din rândul celor 10 companii, de 2,07 dolari pe acţiune, respectiv o creştere cu 138% faţă de EPS înregistrat la finele anului 2018.

A doua cea mai mare creştere a profitabilităţii, de 38,3% (11,6 mld. dolari), a fost înregistrată de Microsoft, a doua cea mai mare companie în funcţie de valoarea bursieră.

Facebook, gigantul din retail Amazon şi compania de plăţi Visa se află la polul opus, cu creşteri ale profitului net de 6,8%, 8%, respectiv 9,9%.

Pe de altă parte, deşi pozitive, veniturile raportate de Alphabet (compania-mamă a Google), a treia cea mai mare companie după capitalizarea bursieră, veniturile Johnson & Johnson şi cele ale gigantului din domeniul bunurilor de consum Procter & Gamble au fost sub aşteptările analiştilor, notează analiştii de la Tradeville.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.