Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai mari 3 bănci - Banca Transilvania, BCR şi BRD - au fost pe podium şi în topul ce­lor mai profitabile bănci

brd.ro
brd

Toate băncile mari au raportat pentru primul semestru (S1) din 2021 profituri în creştere comparativ cu nivelurile din S1/2020, în condiţiile temperării efectelor crizei coronavirusului şi a scăderii costului riscurilor şi a provizioanelor, dar şi în urma creşterii creditării şi a veniturilor.

Primele trei bănci în topul după ac­tive - Banca Transilvania, BCR şi BRD - au fost pe podium şi în topul ce­lor mai profitabile bănci.

Profiturile nete cumulate ale celor mai mari trei bănci din România - Banca Transilvania, BCR şi BRD - au totalizat 2,18 mld. lei în S1/2021, peste ni­velurile din 2020, reprezentând mai mult de jumătate din câştigul întregului sistem bancar, respectiv 53%.

Iar dacă punem împreună câştigu­rile celor mai profitabile cinci bănci din România din S1 se depăşeşte 3 mld. lei, adică 73% din câştigul total al sistemului românesc, potrivit Mediafax.ro.

Câştigurile celor mai mari nouă bănci au depăşit 3,75 miliarde de lei. Întregul sistem bancar românesc, format din 34 de bănci, a încheiat S1/2021cu un profit net de circa 4,1 miliarde de lei, în creştere cu mai mult de 50% faţă de câştigul raportat pentru S1/2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.