Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai mari câștiguri de Black Friday au venit din online, în SUA

black friday

Cumpărătorii din Statele Unite au beneficiat de reduceri importante la jucării, îmbrăcăminte și electronice, atât online, cât și în magazine, cu ocazia Black Friday, care a oferit comercianților un start puternic pentru sezonul de sărbători, informează Reuters preluată de mediafax.

O economie sănătoasă și salariile în creștere au oferit oamenilor încrederea de a cumpăra.

"Preturile de astăzi sunt foarte bune", a declarat Jose Manuel Cruz Hernandez, în varstă de 59 de ani, venit la Del Amo Fashion Center în Torrance, California, împreună cu sora sa, Paulina Cruz, în varstă de 66 de ani.

Cei doi au cheltuit 120 de dolari pe păpuși și alte jucării de la magazinul Walt Disney, unde articolele au fost reduse cu 20%. Ei au cheltuit o sumă similară la Gap Inc, unde hainele au fost reduse cu aproximativ 55%.

Cruz Hernandez, lucrător în industria aerospațială, spune că apreciază economia din SUA și că intenționează să cheltuiască încă 1.000 de dolari pentru cadouri de sărbători - cam la fel ca anul trecut.

În online cumpărătorii au cheltuit 643 milioane de dolari până la ora 10 dimineața, în creștere cu 28% față de anul trecut, potrivit Adobe Analytics, care urmărește tranzacțiile la majoritatea comercianților online din Statele Unite ale Americii. În special vânzările de smartphone-uri au contribuit la câștiguri.

"În general, Black Friday este lipsit de sentimentul precipitării din trecut și se simte mai mult ca o zi obișnuită de weekend în multe magazine", spune Dana Telsey la Telsey Advisory Group.

"Multe dintre promoții au fost disponibile în ultimele două săptămâni", a spus Telsey.

Primele estimări au arătat că vânzările atât în magazine, cât și online, au fost în conformitate cu așteptările, conform raportului SpendingPulse al Mastercard Inc. Compania se așteaptă ca vânzările Black Friday să ajungă la 23 de miliarde de dolari în acest an, de la 21 miliarde de dolari anul trecut.

Cheltuielile online sunt pe cale să atingă 6,4 miliarde de dolari vineri, a spus Adobe. Vânzările online de Ziua Recunostinței au crescut cu 28%, la 3,7 miliarde de dolari.

Federația Națională a Retailului prognozează că vânzările cu amănuntul pentru sărbătorile din SUA în noiembrie și decembrie vor crește între 4,3 și 4,8 la sută față de 2017, la un total de 717,45 miliarde dolari până la 720,89 miliarde dolari.

Cumpărătorii au achiziționat articole de mare preț, cum ar fi televizoarele, iPad-urile Apple și ceasuri la Target, în timp ce telefoanele, jucăriile, consolele de jocuri și vasele de gătit au fost cele mai vândute la Walmart Inc.

Cele mai importante reduceri în îmbrăcăminte și accesorii au fost oferite de Michael Kors, de 60%, de Gap, care ascăzut cu 50% mărfurile din site și Nordstrom, de până la 60%.

Alte oferte: un magazin H&M din Manhattan a redus cu 30% toate mărfurile din magazin și online; Macy's din Herald Square, Manhattan, a vândut un portofel de designer Coach, care costa 225 dolari, pentru 53 de dolari, iar poșetele Coach, inițial 259 de dolari, au fost reduse la jumătate.

Un magazin Eddie Bauer din Chicago a redus cu 50% toate articolele. În Chicago, Pandora, care vinde brațări care pot costa până la 1.000 de dolari, bijuteriile au fost cu 35% mai ieftine înainte de ora 10 și cu 25% în restul zilei. Walmart a vândut mini Google Home pentru 99 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.