Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai noi echipamente de recuperare medicală se găsesc la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon

Spitalul Sfantul Sava
aparate recuperare Sfantul Sava

Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, un centru medical de excelență, ridicat de la zero în urmă cu cinci ani, este printre cel mai bine dotate spitale din România. Managementul Spitalului Sfântul Sava este preocupat să achiziționeze mereu aparatură medicală de ultimă generație, unele dintre echipamente fiind aduse în premieră pentru România și, cele mai multe, se găsesc în exclusivitate în acest spital.

Noi suntem interesați ca pacienții noștri să fie recuperați medical cât se poate de repede și cât se poate de bine. Fiind un spital privat, suntem interesați ca pacienții să fie mulțumiți și facem tot ce este posibil ca tratamentele să fie performante. Or, performanța se obține cu investiții în echipamente de ultimă generație și cu specialiști. Noi îndeplinim ambele condiții. Avem cele mai noi echipamente și cei mai buni terapeuți. De aceea, Spitalul Sfântul Sava are cele mai bune rezultate în recuperare medicală, inclusiv în cazuri foarte grave, cărora nimeni sau foarte puțini le mai dau șanse”, spune Alina Ion, managerul Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava.

Cel mai nou echipament intrat în dotarea centrului medical Sfântul Sava este util pacienților care au diverse tipuri de afecțiuni la nivelul mâinii, afecțiuni ortopedice, neurologice și reumatismale. Masa multifuncțională KT Bobath este folosită în recuperarea medicală după accidente vascular cerebrale (AVC), fracturi ale coloanei vertebrale, care duc la paralizia membrelor, diverse afecțiuni degenerative etc.

content-image

Accidentul vascular cerebral este o afecțiune gravă, des întâlnită mai ales în cazul vârstnicilor, dar care, în ultimii ani, se face prezentă des în rândul tinerilor. Un studiu publicat în 2020, arată că 10 – 15% dintre cei care suferă AVC au vârste între 18 și 50 de ani, mulți fiind chiar foarte tineri. Specialiștii explică AVC la tineri prin prezența frecventă a stresului, fumatului, alimentație dezechilibrată, lipsă de somn, sedentarism, obezitate, ateroscleroză etc. Pacienții care au suferit AVC și au supraviețuit, nu se pot descurca singuri, având paralizii ale membrelor, nu mai pot vorbi, nu pot înghiți, nu-și mai pot controla ochii etc.

Recuperare după AVC

Fiind în creștere numărul de AVC, și optica de recuperare medicală după AVC trebuie să se schimbe, cu atât mai mult cu cât sunt afectate persoane din ce în ce mai tinere, care trebuie aduse la o stare de independență și mobilitate, astfel încât să-și poată continua viața socială sau familială în condiții cât mai bune.

Recuperarea medicală post AVC trebuie începută cât mai rapid după ce pacientul a fost operat. Din păcate, în țara noastră, spitalele sau secțiile de neurochirurgie nu dețin și echipamente inovative de recuperare medicală pasivă a pacienților. Din această cauză, se pierde timp prețios în refacere.

În timpul unui accident vascular cerebral, o parte din celulele nervoase sunt distruse, prin inundarea cu sânge a unei porțiuni a creierului și imposibilitatea alimentării lor cu oxigen. După AVC, pierzând aceste celule nervoase care ”știau” ce comenzi să dea organismului, creierul trebuie să reînvețe  să dea anumite comenzi pentru anumite funcții ale corpului, iar pacientul trebuie să ia de la zero, la propriu, mersul, vorbitul, privitul, glutiția etc.

content-image

Spitalul Sfântul Sava începe recuperarea medicală chiar de la ATI

Preluând modelul marilor clinici din străinătate, Spitalul Sfântul Sava are echipamente ce pot fi aduse la patul bolnavului chiar din secția de ATI, începând de la câteva ore după operație. Astfel, recuperarea medicală pasivă începe foarte repede după intervenția chirurgicală cerebrală.

Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, specializat în recuperare medicală și îngrijiri paliative, are o secție de monitorizare a funcțiilor vitale în regim de terapie intensivă, cu 18 paturi dotate cu monitoare ATI și instalație de oxigen, în care poate fi începută recuperarea medicală timpurie. În această secție, se continuă tratamentul și monitorizarea funcțiilor vitale într-un mod similar cu secția ATI din spitalul de neurochirurgie unde pacientul a fost operat, dar este dublat de recuperare medicală pasivă.

Chiar la patul pacientului, echipamentele medicale care funcționează prin impulsuri electrice și care nu supun pacientul la niciun fel de efort, stimulează creierul acestuia să dea comenzi membrelor care au fost afectate în urma AVC. Astfel, pacientul începe să fie recuperat chiar de când acesta nu poate conștientiza ce mișcări trebuie să facă pentru a reînvăța creierul să dea comenzi funcționale. Or, acest tip de terapie este esențial într-o recuperare medicală de succes. După ce pacientul este apt pentru a începe kinetoterapia și fizioterapia la sală, recuperarea medicală este intensificată prin masaj terapeutic, exerciții fizice, logopedie, psihologie, terapii specifice de recuperare medicală, a căror intensitate și frecvență este stabilită de specialiști.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.