Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai sănătoase alimente care combat stresul

libertatea.ro
BANANE AVOCADO

Stresul şi anxietatea sunt tot mai des întâlnite, iar cei de la World Health Organisation au catalogat recent epuizarea ca fiind un fenomen ocupational frecvent, un sindrom ce apare în urma stresului cronic la locul de muncă, ce nu a fost gestionat cum trebuie.

Ceea ce mănânci te poate ajuta să combaţi efectele negative ale stresului asupra organismului. Nu te gândi, însă, la ciocolată, îngheţată sau alte alimente nu tocmai sănătoase. Diferenţa o pot face grăsimile sănătoase, vitaminele şi lactate bogate în probiotice, precum iaurtul.

Iată câteva dintre alimentele care ajută la reducerea stresului:

Avocado

Avocado este bogat în vitamina B şi ajută la menţinerea sănătăţii nervilor şi celulelor cerebrale. În plus, grăsimile monosaturate şi potasiul din avocado scad tensiunea arterială, care adesea creşte pe fondul stresului constant.

Carnea de vită

Carnea de vită conţine mult zinc, iar alimentele cu un aport sporit de zinc sunt asociate cu un nivel scăzut al anxietăţii. Din aceeaşi categorie fac parte stridiile, caju-ul, ficatul şi gălbenuşul de ou.

Citește și: Goji, fructul tinereții veșnice - Conţine de 500 de ori mai multă vitamina C decât portocalele

Afinele

Afinele sunt bogate în vitamina C şi îţi influenţează dispoziţia, întrucât scad tensiunea şi nivelul de cortizol, hormonul stresului.

Migdalele

Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina B2 şi vitamina E, care îţi susţin sistemul imunitar când eşti expusă la un nivel sporit de stres.

Somonul

Somonul îţi ajută metabolismul, creierul, inima şi articulaţiile prin aportul de grăsimi sănătoase. În plus, reduce şi nivelul anxietăţii!

Spanacul

Spanacul este bogat în magneziu, substanţă care te ajută să fii mai calmă. Îl poţi încorpora într-un mic dejun format dintr-o omletă cu spanac şi somon, pentru a-ţi începe ziua în forţă.

Curcanul

Curcanul este şi el ideal pentru perioadele stresante, deoarece conţine triptofan, un aminoacid care determină eliberarea de serotonină, hormonul stării de bine, potrivit eva.ro. Vei deveni astfel mai calmă şi vei dormi mai bine.

Bananele

Bananele sunt bogate în potasiu, vitamine şi alţi nutrienţi, ajutând la buna funcţionare a inimii şi în acelaşi timp calmându-ţi sistemul digestiv, adesea afectat de stres.

Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt şi ei bogaţi în magneziu, substanţă care echilibrează răspunsul organismului la stres şi reduce inflamaţia din corp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.