Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai sumbre temeri ale Bagdadului se confirmă: Confruntările dintre SUA și Iran se mută pe teritoriul Irakului

BBC
incendiu Basra Irak

O dronă a bombardat o bază paramilitară proiraniană în centrul Irakului, a anunţat vineri Comandamentul Militar irakian, un atac în care a fost ucis un combatant irakian şi au fost răniţi doi iranieni, potrivit unor oficiali, relatează AFP, potrivit news.ro.

Acest bombardament, care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, la nord de capitala irakiană Bagdad, intervine pe fondul unor temeri ale autorităţilor irakiene cu privire la faptul că tensiuni între cei doi aliaţi ai săi - Statele Unite şi Iranul - ar putea să degenereze pe teritoriul irakian.

Citește și: Cutremur de surprafaţă de 5,3 grade, produs în Atena - USGS

”Baza Al-Shuhada aparţinând (unităţilor) Hashd al-Shaabi, în regiunea Amerli, a fost bombardată (vineri) în zori (...) de o dronă neidentificată”, a anunţat Comandantul Militar irakian într-un comunicat. ”Două persoane au fost rănite”, a precizat el.

Un reprezentant al Hashd al-Shaabi - unităţi paramilitare dominate de mişiţii şiite - a anunţat că ”un combatant din cadrul Hashd al-Shaabi a fost ucis, iar alţi doi răniţi”.

Citește și: Codrin Ștefănescu SPULBERĂ visul lui Dăncilă de a candida la prezidențiale: Firea, Pleșoianu și Nicolae, amenințați chiar și cu moartea

Un ofiţer de poliţie care a intervenit la faţa locului exploziei a confirmat AFP existenţa unui mort şi a dat asigurări că cei doi răniţi sunt ”ingineri militari iranieni” prezenţi în bază.

Iranul dă asigurări - în mod oficial - că nu este prezent în Irak.

Însă, potrivit unor experţi, instructori iranieni formează cu regularitate combatanţi irakieni.

Unii instructori au fost prezenţi alături de paramilitari în războiul împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic (SI).

Statele Unite sunt prezente, la rândul lor, în diverse baze militare în Irak şi formează - în cadrul coaliţiei antijihadiste - trupe regulate irakiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.