Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele şapte cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău care au fost confirmate cu coronavirus au fost transferate la un spital din Bucureşti

cdnuploads.aa.com.tr
coronavirus

Cele şapte cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău care au fost confirmate cu coronavirus au fost transferate la un spital din Bucureşti, anunță news.ro.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău, medicul Secţiei Boli Infecţioase a luat decizia ca acele 7 cadre medicale - un medic, patru asistente şi două infirmiere - care iniţial ar fi trebuit internate în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Buzău să fie transferate totuşi la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală.

Citește și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ .

Medicul epidemiolog a declarat că starea celor şapte este bună, aproape toţi fiind asimptomatici.

Până acum, la Spitalul Judeţean Buzău au fost făcute 122 de teste de la pacienţi şi cadre medicale după ce în week-end au fost depistaţi cu coronavirus 4 pacienţi şi 7 cadre medicale. În continuare se aşteaptă rezultatele testelor de laborator în cazul a 33 de persoane.

Până acum, autorităţile nu au putut stabili de unde a izbucnit focarul de coronavitus din Spitalul Judeţean.

"Poate fi de la un pacient sau poate fi de la un cadru medical care a venit din exterior. Noi, ca proceduri, pe secţiile unde se puteau face aceste ture, am decis ca personalul să se întâlnească la 14 zile. Adică, intră în program 14 zile, după care intră cealaltă tură astfel încât gradul de transmitere în cazul în care un asistent sau un medic se contaminează, cealaltă tură să fie ok. Spre surprinderea noastră, exact o asistentă care de aproximativ o lună a fost acasă, a fost depistată pozitiv. Până nu se încheie ancheta epidemiologică nu putem trage o concluzie”, a declarat managerul Claudiu Damian.

Citește și: STAREA DE ALERTĂ, adoptată de Guvern. Parlamentul trebuie să voteze în 5 zile

Judeţul Buzău numără 123 de cazuri de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.