Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebra 'Le Violon d'Ingres' a lui Man Ray ar putea deveni cea mai scumpă fotografie vândută vreodată la licitație /Foto

www.albelli.de
fotografie, aparat foto

Faimoasa „Le Violon d'Ingres” a lui Man Ray este pe cale să intre în istorie ca fiind cea mai scumpă fotografie vândută vreodată la licitație, scrie CNN.

Imaginea alb-negru, realizată în 1924 de artistul suprarealist american, transformă trupul gol al unei femei într-o vioară, conform Mediafax.

Originalul capodoperei, considerată cea mai faimoasă lucrare a lui Man Ray, ar trebui să ajungă la o sumă cuprinsă între 5 și 7 milioane de dolari atunci când va fi vândută la Christie's în luna mai - cea mai mare estimare pentru o singură fotografie din istoria licitațiilor, potrivit casei de licitații.

Ray, născut Emmanuel Radnitzky, a trăit între 1890 și 1976. A fost un membru important al mișcărilor Dada și suprarealistă, iar „Le Violon d'Ingres” este cea mai importantă lucrare care va fi oferit din colecția lui Rosalind Gersten Jacobs și Melvin Jacobs, directori de magazine și colecționari de artă care au avut legături cu cercurile suprarealiste.

Potrivit casei de licitații, cuplul newyorkez a achiziționat fotografia de la Ray în 1962 iar aceasta va fi vândută alături de alte lucrări de artă, fotografii, bijuterii și postere din colecția lor adunată de-a lungul deceniilor.

Jacobs, fost președinte și director general al Saks Fifth Avenue, a murit în 1993, la vârsta de 67 de ani. Soția sa Rosalind Gersten Jacobs, director executiv de lungă durată al Macy's, a murit în 2019, la vârsta de 94 de ani.

Darius Himes, șeful internațional al departamentului de fotografii de la Christie's, a numit fotografia "una dintre cele mai emblematice opere ale secolului XX", într-o declarație. "Această imagine suprarealistă seducătoare este rezultatul unui proces unic în camera obscură".

Printre alte piese remarcabile care se vând se numără și "Marte", de Vija Celmins, care se estimează că va ajunge la o sumă cuprinsă între 1.800.000 și 2.500.000 de dolari.

Recordul actual pentru o fotografie vândută la licitație este deținut de lucrarea Rhine II a lui Andreas Gursky, care a fost vândută de Christie's 4,3 milioane de dolari în 2011.

Art Print Man Ray - Le Violon d'Ingres - 60 x 80 cm

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.