Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebra plajă Maya Bay din Thailanda va fi închisă pentru două luni

plaja Thailanda

Celebra plajă Maya Bay din Thailanda va fi închisă pentru două luni

Celebra plajă Maya Bay din Thailanda va fi închisă pe durata sezonului musonic, de la 1 august până pe 30 septembrie, pentru o operaţiune de reabilitare naturală, a raportat miercuri cotidianul Bangkok Post, citându-l pe Ratchanok Phaenoi, directorul parcului naţional în care se află această plajă, informează DPA, informează Agerpres.

Golful de pe insula Ko Phi Phi Le a fost făcut celebru de filmul hollywoodian din 2000 "The Beach", în care rolul principal a fost interpretat de actorul Leonardo DiCaprio.

De mulţi ani, mulţimi de turişti au venit din lumea întreagă pentru a vizita insulele nelocuite din arhipelagul Phi Phi şi pentru a admira acel golf, transformându-l astfel într-o zonă foarte aglomerată.

Zecile de bărci care sosesc acolo în fiecare zi au distrus reciful şi coralii şi au alungat exemplarele de rechini nativi, în timp ce cantităţi mari de gunoaie au început să se acumuleze în zona golfului.

După ce biologii marini le-au cerut autorităţilor thailandeze să închidă celebra plajă, aceasta a fost în cele din urmă închisă în iunie 2018 pentru trei ani şi jumătate.

În ianuarie 2022, golful a fost redeschis pentru turişti, dar cu respectarea unor reguli stricte.

Cea mai importantă schimbare constă în faptul că bărcile nu mai au voie să pătrundă în golf, nici înotătorii şi practicanţii de snorkeling. În plus, numărul vizitatorilor a fost redus.

Noua închidere a plajei în timpul sezonului musonic vizează însă şi siguranţa vizitatorilor, a spus Ratchanok Phaenoi.

Cei mai mulţi dintre oaspeţi vin de pe insula învecinată Ko Phi Phi Don la bordul unor bărci tradiţionale lungi. Atunci când plouă şi valurile sunt înalte, devine foarte dificil pentru aceste bărci - dintre care unele sunt foarte vechi - să andocheze în Loh Sama Bay, de unde vizitatorii merg pe jos până la Maya Bay.

Potrivit lui Ratchanok Phaenoi, această plajă va fi închisă de acum înainte în fiecare an în lunile august şi septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.