Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebru influencer intră tare în Guvern și Parlament: solicită Legea Robin Wood

Radu Pop
rtv.net
codin maticiuc

După cum redacția noastră a anunțat în premieră încă de ieri, o organizație a societății civile a înaintat Guvernului și Parlamentului o solicitare de reglementare a spațiilor verzi.

"Românii au nevoie de, vor și merită mai mult spațiu verde. Spațiile verzi sunt un factor indispensabil nu numai în efortul de mitigare și adaptare la schimbările climatice, ci și în asigurarea calității vieții în mediul urban. Pentru creșterea numărului spațiilor verzi de calitate în orașe, la blocuri și nu numai, solicităm crearea la nivelul Guvernului al unui grup de lucru interdisciplinar și intersectorial, cu reprezentanți ai administrațiilor locale, ONG-urilor, mediului privat și cel academic, experți locali și internaționali, pentru a crea o strategie credibilă și un plan de acțiune cu scopul de a atinge minimul de 26mp spațiu verde de calitate pe cap de locuitor în localități, reglementat prin O.U.G. nr. 114/17.10.2007.” menționează reprezentanții „Între Vecini” în Scrisoarea Deschisă. Asociația propune 4 sub-teme de lucru:

• - Spațiul Verde Disponibil

• - Calitatea Spațiului Verde

• - Finanțarea Spațiului Verde

• - Responsabilitățile pentru crearea de noi spații verzi, dezvoltarea și întreținerea celor existente.

Lovitura este una majoră, mai ales în contextul dezbaterilor de zilele acestea, privind Codul Urbanismului, unde trebuie reglementate și aspectele ce vizează inventarierea spațiilor verzi.

Iată, însă, că tema politică a fost preluată și de cunoscutul influencer și producător de filme, Codin Maticiuc, deja consacrat în domeniul inițiativelor civice prin strângerea de fonduri pentru dotarea și modernizarea spitalelor publice. Într-o postare pe facebook, acesta își afirmă susținerea pentru demersul ONG-ului "Între vecini" și propune ca dezvoltatorii imobiliari să plătească taxe dedicate amenajării sau înființării de spații verzi, iar adresanții sunt chiar șeful Guvernului și președintele Camerei Deputaților:

"Avem nevoie de o lege a parcurilor!

Mare nevoie. O lege care sa PROTEJEZE parcurile ȘI spatiile verzi din București dar și din țară.

O știm cu toții dar poate e și timpul să facem ceva în sensul ăsta. Am citit ieri în Evenimentul Zilei că nu știu ce ONG (Vecinii sau ce al) a pus până la urmă pe hârtie niște principii corecte și cere guvernului ce așteptăm toți: protecția parcurilor și a spatiilor verzi.

Ce doresc ei pe scurt:

- actualizarea registrului spatiilor verzi.

- realizarea unui cadru legislativ pentru crearea unui fond la nivelul primarilor prin taxarea tuturor cladirilor noi pentru cumpararea si/sau închirierea unor noi spatii publice cu scopul de a deveni spatii verzi și/sau parcuri.

Ce înseamnă asta? Să știm clar care sunt spatiile verzi și parcurile de astăzi și primăriile să aibă bani sa facă altele noi!

Cum? Direct promoțional cu betoanele, doamnelor și domnilor! Pentru fiecare metru de beton sa fie un metru de spațiu verde și un pom în proximitate.

Cine plătește? Cel care construiește, nu e normal? Nu sună logic?

Domnilor de la guvernare, domnule Marcel Ciolacu, domnilor PSD-isti și PNL-isti deopotrivă, va rog. Dați o șansă unei legi care sa acorde primăriilor fonduri să facă parcuri și spații verzi. Nu mai luați din banii cetățenilor, luați direct de la dezvoltatori. Construiești în Primăverii și Norodului? 50 eruo pe metru pătrat către fondul de parcuri. În sectorul 6? 10 euro? Constanța? 15 sau cât credeți. Mamaia pe plajă? 80.

Eu spun asta în timp ce tatăl meu e dezvoltator imobiliar și am construit câteva blocuri în viața noastră. Și as vrea sa mai facem. Doar ca luați-ne niște bani care să meargă STRICT pentru spatii verzi. Și apoi va rog sa și FACEȚI spații verzi.

Treceți o lege în care sa se facă parcuri din banii celor care fac betoane. Nu și din banii celorlați.

Treceți o lege care sa ii facă pe oameni sa zâmbească când vad un monstru care se ridică. Sa știe ca s-a mai făcut un parc în apropiere.

Treceți o lege care sa ia de băieții cu bani mulți care fac cartiere întregi și să dea la VERDE.

Treceți o lege pe care o putem numi ROBIN WOOD."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.