Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul Magic Johnson, numit președinte la Los Angeles Lakers

www.agerpres.ro
Magic Johnson

Earvin "Magic" Johnson, fostul star NBA, a fost numit în funcția de președinte al echipei Los Angeles Lakers, urmând să răspundă de operațiunile legate de baschet ale grupării californiene, aflată în căutarea gloriei de altădată.

Decizia de promovare a lui Johnson a fost luată de Jeanie Buss, cea care conduce destinele lui Lakers după dispariția tatălui său, Jerry, legendarul patron al francizei din Los Angeles, decedat în 2013. Aceasta a hotărât, totodată, să-i concedieze pe managerul general Mitch Kupchak, precum și pe fratele ei, Jim Buss, vicepreședintele însărcinat cu operațiunile legate de baschet.

Citește și: Transferul lui Rooney în China, ca și REZOLVAT: Va fi cel mai bine plătit jucător din lume

"Am luat aceste măsuri cu un singur scop: toți ce care au legătură cu Lakers să tragă într-o singură direcție, cea stabilită de Earvin împreună cu mine. Suntem hotărâți să redevenim competitivi și să ne luptăm iarăși pentru titlul de campioană a NBA", a declarat Jeanie Buss. Aceasta a adăugat că Jim Buss își va păstra cota de acțiuni la Lakers, dar nu va mai îndeplini nici un rol în cadrul echipei.

Mitch Kupchak lucra de trei decenii pentru Lakers, în timp ce Jerry Buss activa din 1998 în cadrul grupării californiene, care are în palmares 16 titluri de campioană a NBA.

Magic Johnson, în vârstă de 57 ani, și-a petrecut întreaga sa carieră la LA Lakers. El este cvintuplu campion al NBA și membru al Dream Team-ului Statelor Unite care a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992. La începutul acestei luni, fostul star NBA acceptase să îndeplinească rolul de consilier al lui Jeanie Buss, potrivit Agerpres.

După retragerea din activitate, Johnson a intrat în lumea afacerilor, unde s-a bucurat de succes, fiind unul dintre co-proprietarii echipei de baseball Los Angeles Dodgers.

Săptămâna trecută, revista americană Forbes a publicat clasamentul celor mai valoroase echipe americane de baschet, în care Los Angeles Lakers ocupă locul al doilea, fiind cotată la 3 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.