Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul ring de tranzacţionare de la Bursa de metale din Londra va fi redeschis

capital.ro
London Metal Exchange bursa de metale de la londra

Bursa de metale de la Londra (LME) a renunţat la planurile care vizau închiderea definitivă a ringului de tranzacţionare cu strigare, ca urmare a criticilor venite de la principalii utilizatori ai LME, urmând să redeschidă celebrul "the Ring" în luna septembrie, transmite Bloomberg.

Ringul de tranzacţionare de la LME este faimos pentru cercul său de canapele roşii, de pe care traderii fac comenzi, fiind totodată şi ultimul ring de tranzacţionare cu strigare care mai există în lume, scrie Agerpres.ro.

London Metal Exchange a suspendat tranzacţiile în ringul de tranzacţionare în luna martie 2020, când în Marea Britanie a fost decretată prima carantină naţională din cauza Covid-19, iar LSE a făcut trecerea la un sistem electronic de tranzacţionare. La începutul acestui an, conducerea LME a anunţat un plan conform căruia trecerea la sistemul electronic urma să devină o modificare permanentă, însă acest plan s-a lovit de rezistenţa brokerilor şi utilizatorilor care susţin că închiderea ringului de tranzacţionare va afecta volumul tranzacţiilor şi modalitatea de stabilire a preţurilor.

LME nu şi-a schimbat punctul de vedere cu privire la Ring, a declarat presei directorul general de la bursa de metale, Matthew Chamberlain. Cu toate acestea, decizia de redeschidere a ringului de tranzacţionare reflectă faptul că "nu putem fi singurii arbitri a ceea ce este cel mai bine pentru piaţă: trebuie să ascultăm ceea ce gândeşte piaţa", a spus Chamberlain.

Deşi redeschiderea ringului este o victorie pentru dealerii care fac tranzacţii în Ring, cei nouă brokeri care stau faţă în faţă şi care au dreptul de a face tranzacţii cu metale, LME a inclus o concesie şi pentru cei care militează pentru o schimbare. Preţurile de la finalul zilei, pe care instituţiile financiare le utilizează la evaluarea poziţiilor lor, vor continua să fie stabilite prin utilizarea unui proces electronic, ceea ce ar putea elimina o sursă importantă de venituri pentru dealerii din Ring.

Atunci când se va redeschide, în data de 6 septembrie, ringul de tranzacţionare va fi utilizat la stabilirea preţurilor oficiale, care sunt folosite intens în industria metalelor. De asemenea, LME a anunţat că va demara o procedură de consultări pentru o serie de modificări ce îi vor permite să închidă automat ringul de tranzacţionare în anumite situaţii, de exemplu dacă numărul dealerilor activi scade sub şase.

Supravieţuirea ringului de la LME continuă o tradiţie de 144 de ani în condiţiile în care multe dintre ringurile rivale s-au închis de mult. Bursa de la New York şi International Petroleum Exchange şi-au închis ringurile de tranzacţionare a petrolului iar luna trecută operatorul bursier CME Group a anunţat că ringul unde se fac tranzacţii cu materii agricole la bursa de la Chicago va rămâne închis.

Traderii au început să facă afaceri cu metale la Londra încă de la începutul secolului 19, când a fost trasat pentru prima dată un cerc la o cafeneaua din Cornhill. LME a fost înfiinţată oficial în 1877 iar Ring-ul de tranzacţionare, precum şi regulile care precizează că este obligatoriu să rămâi aşezat tot timpul pe canapelele sale roşii, au supravieţuit unor evenimente precum războaie mondiale, scandaluri şi falimente răsunătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.