Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul scriitor Stephen King: Trump a fost un președinte îngrozitor! Era un sociopat

smartradio.ro
Donald Trump

Autorul celebrelor romane „It” şi „The Shining”, Stephen King, şi-a exprimat opinia despre fostul preşedinte SUA Donald Trump, într-un interviu pentru The Sunday Times, spunând că „a fost un preşedinte îngrozitor şi este o persoană îngrozitoare”.

King a avut o conversaţie cu Richard Osman. El a mai spus despre Trump: „Cred că s-a implicat într-un comportament criminal şi, cu siguranţă, am simţit că era un sociopat care a încercat să răstoarne democraţia americană nu din vreo dorinţă politică proprie, ci pentru că nu putea admite că a pierdut”.

Întrebat despre ascensiunea fascismului în SUA, King a spus: „Există o dreapta puternică, o dreapta politică în America şi au o portavoce în unele mass-media. Nu sunt fascişti, dar sunt nişte extremişti duri. Ei sunt cu siguranţă cei care neagă schimbările climatice, aşa că aceasta este o problemă reală”.

Unul dintre cei mai prolifici autori de pe planetă, King a publicat 64 de romane, începând cu „Carrie” în 1974, care s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare, de-a lungul unei cariere de 50 de ani. Cea de-a 65-a sa carte, „Fairy Tale”, va fi publicată în septembrie.

„Ceea ce am crezut că mi-ar plăcea să fac a fost să scriu o lectură extraordinară. Ideea a fost că aş face ceva care să mă facă fericit şi să mă îndepărteze de COVID şi Trump, de politică şi de orice altceva în care m-aş prăbuşi în fiecare zi. Cam aşa s-a întâmplat”, a spus King despre „Fairy Tale” în timpul interviului.

King, căruia i-afost acordat Premiul Sunday Times pentru Excelenţă Literară, şi-a exprimat sprijinul pentru Salman Rushdie, care a fost atacat săptămâna trecută. „Încerc să mă înveselesc în după-amiaza asta. Ce s-a întâmplat cu Salman Rushdie îmi stăruieşte în minte. Sper că Salman Rushdie este bine”, a scris el pe Twitter.

Scrierile lui King au fost adaptate pentru ecran şi televiziune de multe ori şi mai multe sunt în lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.