Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celeritate marca DNA: După 15 ani de la faptă, un polițist a fost trimis în judecată

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
DNA sigla sediu

Un poliţist constănţean a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a înlocuit aproape 15 kilograme de bijuterii, în valoare de 400.000 de euro, care fuseseră ridicate în urma unei percheziţii. În locul bijuteriilor, poliţistul a pus obiecte din metal comun, lemn sau plastic. Fapta a avut loc în anul 2007, anunță agerpres.

DNA a anunţat, joi, că a fost trimis în judecată Marius Paul Constantinescu, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Constanţa - Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

"Inculpatul Constantinescu Marius-Paul şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi, în perioada 29.09 –11.12.2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kilograme de bijuterii (în valoare de 400.000 euro potrivit estimării părţii civile) ridicate în urma unei percheziţii domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale. Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi petrecut în contextul instrumentării de către inculpat a unui dosar de contrabandă”, se arată în comunicatul DNA.

Sursa citată menţionează că bijuteriile au fost înlocuite de poliţist în contextul în care în perioada aceea s-au desfăşurat mai multe activităţi de manipulare şi expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kilograme) ridicate în urma percheziţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.