Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

cenariile de funcţionare în 10 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au fost modificate. Rata de incidenţă în municipiul reşedinţă - 2,62

Primaria Sectorului 4
scoala

Scenariile de funcţionare în 10 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au fost modificate, marţi, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), convocată de prefectul Silviu Coşa, fiind totodată constatată încadrarea localităţii Ovidiu în rata de incidenţă cuprinsă între 1,5 şi 3 la mia de locuitori.

"În urma depăşirii ratei incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile, de 1,5/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăria Oraşului Ovidiu să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localităţii a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 (...). Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măştii de protecţie la interior, restaurante şi cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate ş.a.m.d.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Colegul lui Dan Bittman, reacție dură: Vă spun că am un IQ peste medie. Mie îmi pute ceva și cred că multora la fel

În aceeaşi şedinţă a CJSU, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2 în scenariul 3 de funcţionare, până pe 10 noiembrie, a două clase de la Şcoala Primară "Colibri" din Constanţa, unde doi elevi sunt confirmaţi cu coronavirus, a unei clase a Şcolii Gimnaziale "Grigore Moisil" din Năvodari, fiind confirmat pozitiv un cadru didactic şi a Grădiniţei cu program prelungit "Norocel" din Constanţa, unde a fost confirmată cu COVID-19 o asistentă medicală.

De asemenea, Liceul Teoretic "Pontus Euxinus" din Lumina trece din scenariul 1 în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenţei cumulate între 1 şi 3/1.000 de locuitori în localitate.

Alte patru unităţi de învăţământ trec din scenariul 3 în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Şcoala Gimnazială "Jean Bart" şi Grădiniţa "Colibri", ambele din municipiul Constanţa, Şcoala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" din Murfatlar, Şcoala Gimnazială "Viceamiral Ioan Murgescu" din Valu lui Traian.

Citește și: Document făcut public de Gheorghe Piperea! Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae l-au denunțat pe Nicușor Dan la DNA

Totodată, ca urmare a scăderii ratei incidenţei cumulate sub 1/1.000 de locuitori la Tuzla, Şcoala Gimnazială nr. 1 şi Grădiniţa cu Program Normal din localitate trec din scenariul 2 în scenariul 1.

În judeţul Constanţa, rata incidenţei cumulate la 1.000 de locuitori este de 1,54% şi în municipiul Constanţa, de 2,62.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.