Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrele mobile care vor vaccina în mediul rural, cel mai probabil din aprilie! Valeriu Gheorghiță: 'Strategia noastră nu este fixă'

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Centrele mobile care vor vaccina în mediul rural vor funcționa, cel mai probabil, din luna aprilie, spune medicul Valeriu Gheorghiţă. Autoritățile se gândesc inclusiv la înființarea unor centre mobile în cabinetele medicilor de familie.

Cel mai probabil vaccinul Johnson va primi zilele următoare autorizare, iar calendarul de livrare ar trebui aplicat din aprilie, a declarat, duminică seara, la Antena3, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Vârsta limită la AstraZeneca, posibil eliminată! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Acesta a precizat că deocamdată nu se știe câte doze va primi România, însă avantajul este administrarea unei singure doze: „Pentru anumite campanii – la sate de exemplu – este mult mai ușor de gestionat. La un moment dat și în România se va întâmpla același lucru, să mergem noi să întâmpinăm fiecare persoană. Chiar mă gândeam zilele trecute, la piață, ce bine ar fi să fie un centru mobil la intrarea în piață”.

Întrebat dacă este posibilă înființarea centrelor mobile în piețe, medicul a răspuns că „vor fi disponibile astfel de abordări. Strategia noastră nu este fixă, urmează să mergem cu centre mobile în mediul rural”.

În ce privește momentul în care se va întâmpla acest lucru, Valeriu Gheorghiţă a afirmat că totul depinde de numărul de doze disponibile, iar fezabil i se pare luna aprilie.

Autoritățile se gândesc inclusiv la înființarea unor centre mobile în cabinetele medicilor de familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.