Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centru de testare rapidă în curtea Ambulatoriului de la Spitalul TBC din Brașov

test covid-19 coronavirus testare

Unitatea Medicală Mobilă achiziționată de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Brașov în 2019 este folosită, în prezent, drept centru de testare rapidă a pacienților pentru COVID-19, informează, marți, Consiliul Județean Brașov, anunță MEDIAFAX.

Potrivit managerului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, dr. Dan Moraru, Unitatea Medicală Mobilă, respectiv mijlocul de transport achiziționat în anul 2019, care era destinat activităților de prevenție pe care spitalul le desfășoară în județ, a fost reamenajată în aşa fel încât în interior să funcţioneze un centru de testare rapidă a infectării cu noul coronavirus.

Unitatea Medicală Mobilă a fost amplasată în curtea Ambulatoriului, pe Strada Sitei nr. 17. Aici pot fi testați zilnic 40 de pacienți, iar centrul funcționează de luni până joi, între orele 8.00 – 15.00 și vineri, între orele 8.00 – 13.00.

La recomandarea medicului de familie, orice brașovean care prezintă suspiciuni de infectare poate beneficia în mod gratuit de testare rapidă (antigen SARS-CoV 2). În cazul în care rezultatul unui pacient cu simptome de boală iese negativ, va efectua și un test RT-PCR.

Reprezentanții Consiliului Județean Brașov au mai spus că în cadrul Pavilionului 2 (Platoul Tehnic Stejeriș) al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie a fost deschis un centru de evaluare a pacienților nou diagnosticați cu COVID-19. În urma evaluării, pacienții pot afla în cel mai scurt timp dacă starea lor de sănătate riscă să se deterioreze rapid și să aibă nevoie de spitalizare sau dacă se pot trata în siguranţă la domiciliu.

„Fiind incluşi în evidența medicilor de familie și a Direcției de Sănătate Publică, pacienții sunt programați în prealabil și transportați cu ambulanța la acest centru pentru efectuarea unor analize de sânge și a unei radiografii pulmonare, ambele gratuite. Rezultatele le sunt comunicate în ziua următoare, cu recomandarea de internare în spital sau de izolare la domiciliu”, informează CJ Brașov.

Pe lângă cele două centre deja funcționale, în perioada următoare conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov va începe şi activitatea de recuperare respiratorie în sistem ambulator pentru pacienţii vindecaţi de COVID-19, dar rămaşi cu sechele. Aceasta urmează să se realizeze la parterul Pavilionului 4 de la Stejeriş, unde au fost amenajate cabinetul de consultație pentru recuperare respiratorie, sala de kinetoterapie, vestiarul și grupul sanitar ale pacienților, iar beneficiarii vor trebui să aibă o recomandare de la medicul specialist.

Pacienții care au nevoie de recuperare medicală postCOVID-19 vor beneficia de zece şedinţe de kinetoterapie, plus o şedinţă de evaluare iniţială şi una finală care să cuprindă şi recomandări pentru continuarea exerciţiilor acasă, toate realizate sub îndrumare de specialitate.

Acest tip de serviciu medical nu este deocamdată contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov urmează să stabilească tariful per şedinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.