Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul de carantină pentru suspecţii de coronavirus a fost organizat într-un liceu din Galați

coronavirus

La Galaţi, centrul de caratină pentru eventualele persoane care intră în contact cu cei infectaţi cu coronavirus a fost amenajat într-un liceu din oraş, potrivit news.ro.

Spaţiul identificat ca fiind potrivit pentru a-i caza pe cei care la un moment dat ar putea intra în contact cu persoane bolnave se află la Liceul tehnologic General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican Galaţi. Aici vor fi cinci camere cui 20 de paturi, la dispoziţia autorităţilor medicale. Spaţiul este dotat cu toate cele necesare unei astfel de situaţii, apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric, inclusiv acces la un cabinet medical.

Citește și: O adolescentă şi un bărbat au ajuns la spital în urma unui incendiu care a cuprins acoperişul unei case

„Ca urmare a solicitării primite de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, cu privire la identificarea unor spaţii în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecţia cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienţi infectaţi cu Coronavirus -2019-nCoV), Instituţia Prefectului Galaţi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, a făcut demersuri pentru a găsi un spaţiu care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric) şi a propus următoarea locaţie: Liceul Tehnologic General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican Galaţi – 5 camere cu un număr de 20 de paturi (un izolator cu 6 paturi şi baie proprie, o cameră cu 3 paturi şi baie proprie, o cameră cu 2 paturi şi baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) şi un cabinet medical”, a precizat printr-un comunicat de presă Prefectura Galaţi.

De la apariţia coronavirusului, în oraşul Galaţi au venit din China 17 persoane. Nici una dintre ele nu a prezentat simptomele virusului, dar conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătăţii, toate aceste persoane au fost izolate la domiciliu. Începând de miercuri, cinci persoane izolate în Galaţi au ieşit din perioada de carantină.

La Buzău, centrul de carantină a fost amenajat într-o tabără şcolară, la Arbănaşi, ceea ce a provocat nemulţumirea localnicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.