Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul istoric al municipiului Deva intră în reabilitare pe fonduri europene

forbes.ro
fonduri europene

Centrul istoric al municipiului Deva va intra într-un proces de reabilitare ce va include realizarea mai multor lucrări de investiţii printr-un proiect în valoare de 4,5 milioane de euro finanţat cu fonduri europene nerambursabile.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis luni de primarul municipiului Deva, Florin Oancea, urmând ca pe 12 iulie amplasamentul să fie predat constructorului.

Spaţiul delimitat pentru acest proiect se învecinează cu parcul de la poalele Cetăţii Deva, include strada care trece prin faţa sediilor Prefecturii Hunedoara şi cel al Teatrului de Artă Deva, precum şi Piaţa Unirii, din faţa Primăriei Deva, informează Agerpres.

"Proiectul prevede ca spaţiul cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Va fi amplasat mobilier urban - bănci, coşuri de gunoi, jardiniere", a precizat luni primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Proiectul mai prevede instalarea unui sistem de reducere a circulaţiei în zonă prin montarea unor piloni telescopici pentru blocat accesul auto, precum şi un sistem inteligent de parcare.

În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi.

Valoarea totală a contractului de finanţare este 21,87 milioane lei cu TVA, echivalentul a aproape 4,5 milioane de euro fonduri europene, cu o cofinanţare de 2% din bugetul general al municipiului Deva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.