Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Centrul Național pentru Securitate Cibernetică anunţă care sunt parolele cele mai vulnerabile: Aceste combinaţii trebuie evitate!

reuters
hacker

Cele mai vulnerabile parole în fața hackerilor sunt cele inspirate de artiști și trupe celebre, precum "Blink182", "Metallica","Slipknot", "Eminem" și "50cent", se arată într-un raport al Centrului Național pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie, potrivit rollingstone.com.

Printre opțiunile riscante se mai numără cele care conțin nume și cele formate doar din cifre.

Reprezentanții instituției și expertul în securitate cibernetică australian Troy Hunt au afirmat că parolele slabe sunt cele create după personaje fictive, ca "superman", "tigger", "batman" și "pokemon", dar și cele ce prezintă prenume, precum "ashley", "michael", "daniel", "jessica" și "charlie".

Cele mai vulnerabile combinații de caractere mai sunt și cele bazate pe accesarea ușoară a tastaturii: "123456", "123456789", "qwerty" și "1111111".

"Înțelegem că securitatea cibernetică poate fi descurajantă pentru mulți oameni, dar Centrul Național pentru Securitate Cibernetică a publicat o mulțime de sfaturi ușor aplicabile", a declarat directorul tehnic Ian Levy într-un comunicat oficial.

"Refolosirea parolelor reprezintă un risc major, care poate fi evitat. Nimeni nu ar trebui să protejeze informații vulnerabile cu ceva care poate fi ghicit ușor, precum prenumele, formația favorită și echipa de fotbal preferată", a mai spus acesta.

Reprezentantul centrului recomandă folosirea unor parole mai dificile, care să combine cuvinte la întâmplare. Levy le recomandă internauților să folosească substantive care li se par memorabile, care să nu fie ghicite ușor.

Centrul Național pentru Securitate Cibernetică face parte din departamentul dedicat domeniilor digitale, media, culturii și sportului din guvernul Marii Britanii. Reprezentanții centrului doresc să reducă numărul de probleme privind securitatea cibernetică prin informații despre metodele de operare ale hackerilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.