Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, folosește Compass Mining pentru a extrage Bitcoin

Inc.com
jack dorsey

CEO-ul Twitter și Square Jack Dorsey a scris pe Twitter că acum exploatează Bitcoin. Ieri, ca răspuns la un tweet de la un alt utilizator despre intrarea în mineritul Bitcoin, Dorsey a scris : „Încerc și eu să extrag cu Compass Mining ...”

Deși este posibil din punct de vedere tehnic extragerea Bitcoin cu un computer mediu de acasă, este foarte puțin probabil să câștigi mulți bani. De fapt, s-ar putea să nu faci nici măcar suficiente pentru a-ți acoperi factura energetică, având în vedere cerințele imense de energie ale mineritului. Exploatarea profitabilă a bitcoin în aceste zile necesită în mod obișnuit computere super-puternice sau platforme ASIC de construcție personalizate.

Compass Mining oferă o modalitate de a porni în funcțiune cu o platformă de minare ASIC de top, fără a trece prin dificultatea de a furniza singur una dintre mașinile solicitate sau de a găsi o locație ideală pentru a o găzdui.

Compass a refuzat comentariile specifice asupra operațiunii miniere a lui Dorsey cu firma. Cu toate acestea, un reprezentant declară că dimensiunea minimă a comenzii este o singură platformă ASIC - deci nu trebuie să achiziționați o flotă întreagă pentru a începe.

„Scopul modelului de afaceri al Compass este de a permite oricui să exploateze Bitcoin cu acces la aceleași tipuri de costuri de alimentare, furnizare hardware și spațiu rack de care se bucură cei mai mari și mai finanțați mineri din lume”, a explicat Zack Voell, directorul de conținut al Compass și cercetare.

Chiar și așa, desfășurarea unei singure platforme miniere nu reprezintă o investiție mică. Începând cu această explicație, Compass oferă platforme Antminer cu sediul în SUA începând cu 8.200 dolari, timpii de așteptare prelungindu-se până în mai 2022, în funcție de selecție. Dar, având în vedere prețul actual al Bitcoin peste 45.800 USD - în creștere cu peste 50% de la începutul anului 2021, chiar și cu marea încetinire a pieței din mai - s-ar putea dovedi o investiție viabilă. Compass estimează un profit actual de 33 USD pe zi, cu platformele sale, având în vedere prețul electricității, deși această estimare variază de la o zi la alta.

Având în vedere valoarea sa netă estimată de 14,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes , Dorsey își poate permite probabil să-și scufunde degetele de la picioare în minerit fără a risca prea mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.