Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetări după ce un vas ceramic antic a fost sustras de pe un şantier arheologic

Artmark
Lekythos - vas din ceramică pentru ulei parfumat, posibil folosit în ritualul nupțial, ilustrând pe Apollo într-un car tras de lei, lupi și mistreți, Grecia clasică, cca. 2500 ani vechime

Poliţiştii fac cercetări după ce un vas ceramic antic ar fi fost sustras de pe un şantier de descărcare arheologică deschis pentru a permite ulterior modernizarea unui drum judeţean care trece prin satul Folt, din comuna Rapoltul Mare, a informat vineri IPJ Hunedoara, potrivit Agerpres.

"Poliţia oraşului Simeria a fost sesizată despre faptul că persoane necunoscute, în perioada 08-10 octombrie 2022, au pătruns în zona în care se efectuau săpături arheologice aferente realizării de lucrări de amenajare a drumului judeţean 107 A, pe raza satului Folt, comuna Rapoltul Mare, de unde ar fi sustras un vas ceramic antic, aflat în zona săpăturilor din situl arheologic", se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice, în absenţa certificatului de descărcare de sarcină arheologică şi pentru furt calificat.

Cercetările continuă în vederea identificării autorilor şi recuperării vasului antic ce ar fi fost sustras de pe şantierul arheologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.