Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii au descoperit! Cântecul foarte cunoscut care te poate ajuta să salvezi vieţi

casti muzica

Fredonarea cântecului Macarena te-ar putea ajuta să salvezi vieţi, sugerează rezultatele unei cercetări în care a fost analizat cel mai bun mod prin care oamenii pot învăţa să realizeze masaj cardiac într-un ritm corect, scrie exquis.ro.

În cadrul studiului a fost comparat ritmul şi forţa masajului cardiac realizat de 164 de studenţi pe un manechin timp de două minute. Conform The Guardian, unui grup de studenţi i-a fost redat un anumit ritm, un alt grup s-a ghidat după bătăile unui metronom, iar al treilea grup a realizat manevrele în timp ce cântau Macarena în minte.

Citește și: Cel mai sănătos înlocuitor al cafelei. Un remediu pentru zeci de afecțiuni

Cântecul lansat de Los del Rio în 1995 a fost ales de specialişti datorită unui număr mare de aspecte, însă versurile nu sunt printre acestea. ,,Este unul dintre cele mai faimoase cântece din Spania şi, probabil, unul dintre cele mai cunoscute din lume, iar ritmul melodiei este de 103 bătăi pe minut, un ritm corect pentru realizarea masajului cardiac”, a declarat prof. Enrique Carrero, din cadrul Universităţii din Barcelona.

Aproape toţi studenţii au fost învăţaţi, anterior, despre metodele de prim ajutor, însă rezultatele iniţiale au dovedit că niciunul nu realiza compresii de 5-6 cm adâncime „deoarece este dificil să te concentrezi pe ritm şi forţa de compresie în acelaşi timp”, a declarat Carrero Cardenal.

Citește și: Specialiștii atrag atenția asupra bioritmului uman! Care sunt orele importante pentru fiecare organ

Atât grupul ce a utilizat metronomul, cât şi cei ce au fredonat melodia Macarena au avut un rezultat mai bun decât grupul de control. Grupul ce a utilizat metronomul a reuşit să aibă un ritm mai constant, însă au avut o întârziere mai mare în realizarea primelor compresii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.