Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii au descoperit un nou tip de celulă imunitară care poate ataca cancerul

INGIMAGE
celule

Cercetătorii au descoperit un nou tip de celulă imunitară care poate ataca cancerul. Cercetătorii de la clinica City of Hope au descoperit că celulele limfoide înnăscute umane de tip 2 (ILC2s) pot fi înmulțite în afara organismului și folosi pentru a ataca cancerul.

ILC2s sunt un tip de celule imunitare care sunt cunoscute pentru rolul lor în alergii și alte răspunsuri imunitare, relatează Genetic Engineering & Biotechnology News.

În cadrul unui studiu preclinic, cercetătorii au izolat ILC2s din sângele de la șoareci și le-au extins în afara organismului. Apoi, au injectat celulele în șoareci cărora li s-a grefat leucemie mieloidă acută umană (LMA) sau tumori solide, inclusiv cancer pancreatic, cancer pulmonar și glioblastom.

Rezultatele au arătat că ILC2s ar putea distruge aceste tumori într-un mod eficient.

"ILC2s sunt un nou candidat pentru imunoterapia cancerului", a declarat Jianhua Yu, PhD, profesor în cadrul departamentului de hematologie și transplant de celule hematopoietice de la City of Hope și autor principal al studiului. "Aceste celule pot fi extinse în afara organismului și apoi administrate pacienților. Spre deosebire de terapiile pe bază de celule T, cum ar fi celulele CAR T, care necesită utilizarea celulelor proprii ale pacientului, ILC2s ar putea fi obținute de la donatori sănătoși".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.