Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii cred că au descoperit cum a ajuns apa pe Pământ

terra

Potrivit oamenilor de știință, lichidul vital a fost „introdus” pe Terra, de corpuri cosmice mici venite din partea exterioară a centurii de asteroizi.

Apa de pe Pământ a apărut datorită impactului planetei noastre cu corpuri cosmice mici venite din partea exterioară a centurii de asteroizi, precum și din cauza orbitei lui Jupiter. Aceasta este concluzia oamenilor de știință ai Institutului de Geochimie și Chimie Analitică (GEOKHI) al Academiei Ruse de Științe, a cărei descoperire a fost anunțată marți de serviciul de presă al Ministerului Educației și Științei al Federației Ruse.

„Concluziile privind migrarea corpurilor către Pământ din spatele liniei de gheață au fost făcute de către angajații Institutului Geochimic al Academiei Ruse de Științe pe baza a mulți ani de cercetare și a unei serii de calcule numerice ale evoluției orbitelor corpurilor care au fost situate inițial în zona planetelor gigantice și în centura exterioară de asteroizi. În aceste calcule se au în vedere probabilitățile de ciocnire cu Pământul a corpurilor venite de la distanțe diferite față de Soare. Se arată și că masa totală a materiei corpurilor livrate pe Pământ din spatele liniei de gheață ar putea fi proporțională cu masa oceanelor Pământului.”

După cum a explicat șeful Departamentului de Cercetare Planetară al Institutului Geochimic al Academiei Ruse de Științe, academicianul Mihail Marov, Pământul s-a format la temperatură înaltă (aproximativ 1.000 de grade Kelvin) în zona discului protoplanetar, unde „apa și [substanțele] volatile nu au fost reținute, ci concentrate în spatele „liniei de zăpadă” la o distanță de mai mult de trei unități astronomice (o unitate astronomică este aproximativ egală cu distanța medie de la Pământ la Soarele)". Asteroizii din zona centurii exterioare de asteroizi și cometele s-au format în spatele liniei de zăpadă și, atunci când s-au format, au inclus apă care se afla în substanța din spatele „liniei de zăpadă”, a spus academicianul.

"Dacă acele corpuri care conțin apă nu ar fi venit pe Pământ, atunci cel mai probabil nu ar exista oceane pe Pământ. În acest caz, o cantitate mică de apă ar putea veni la suprafața Pământului doar din interior (de exemplu, când au loc erupții vulcanice). Viața pe Pământ în forma pe care o vedem probabil că nu ar exista”, îl citează serviciul de presă pe Serghei Ipatov, cercetător la Laboratorul de Termodinamică și Modelare Matematică a Proceselor Naturale al Institutului de Geochimie al Academiei Ruse de Științe, Doctor în Științe Fizice și Matematice.

Oamenii de știință de la Laboratorul de Termodinamică și Modelare Matematică a Proceselor Naturale al Institutului Geochimic al Academiei Ruse de Științe, pe baza multor ani de cercetare, au publicat o recenzie privind studiul migrării corpurilor mici, a prafului și a planetelor în sistemul solar și rolul acestei migrări în evoluția Pământului și a planetelor. Ei au studiat rezultatele modelării numerice a proceselor de migrație și au descoperit că migrarea corpurilor mici pe Pământ este de o importanță cheie în posibilitatea de a crea condiții naturale favorabile pentru originea vieții nu numai în sistemul solar, dar și în sistemele exoplanetare. Rezultatele lucrării au fost publicate în revista „Uspekhi fizicheskikh nauk”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.