Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii români spun că este puțin probabil ca cei vindecați de coronavirus să se reinfecteze

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

O echipă de cercetători români spune că este foarte puţin probabil ca persoanele care s-au vindecat de coronavirus să se poată infecta din nou. Ei au ajuns la această concluzie după ce au analizat virusul SARS-CoV-2 care circulă în ţară şi despre care au demonstrat că are originea în Wuhan, China, scrie rador.ro.

Potrivit echipei de cercetare, noul coronavirus a ajuns în România în urma răspândirii virusului din China, trecând prin Europa. De astfel, datele analizate scot în evidență că mutațiile detectate la virusurile secvențiale de către echipa de lucru din România sunt similare cu cele identificate cel mai frecvent în Marea Britanie.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Cu toate acestea, nu se poate afirma cu certitudine faptul că virusul a fost adus cu precădere din această zonă, întrucât mutațiile identificate se găsesc și în alte țări din Europa. Cel mai probabil, răspândirea virusului SARS-CoV-2 în România s-a făcut local, prin transmitere intracomunitară la nivelul regiunilor țării. Cercetarea a fost derulată integral cu resurse umane și operaționale locale și a implicat secvențierea genoamelor virusului din diferite regiuni geografice ale țării, atât de la pacienții asimptomatici, cât și simptomatici.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.