DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cerea 25 la sută PROCENT din fondurile europene primite de tinerii fermieri iar acum va FI JUDECAT - DNA l-a LINIȘTIT pe directorul 'ANTREPRENOR' cu DOUĂ dosare

inquamphotos.com / Octav Ganea
mita, bani marcati

Procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Bacău l-au dat pe mâna judecătorilor pe Andrei Seto, la data faptelor director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Bacău, anunță instituția.

DNA l-a trimis în judecată în același timp pe Seto în două dosare distincte, precizează DNA.

Citește și: BREAKING! OMERTA polițiștilor acuzați de TORTURĂ a fost SPARTĂ

În primul dosar acesta a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată și complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri.

În acest dosar anchetatorii arată că în calitatea menționată mai sus, inculpatul Seto Andrei ar fi pretins și primit suma totală de 30.000 euro, de la trei persoane (martori în cauză), beneficiare ale unor proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, în perioada 2014-2015.

Suma respectivă reprezenta un sfert (25%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Bacău, sub formă de finanțare europeană, de către persoanele respective, în cadrul Măsurii 112 „Instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpat pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorilor la aprobarea/soluționarea favorabilă a documentației întocmite în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile.

În același context, în cursul anului 2014, inculpatul Seto Andrei, în aceeași calitate de director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Bacău, ar fi ajutat una dintre cele trei persoane să obțină fonduri europene în cadrul Măsurii 112 - „Instalarea tinerilor fermieri”, pentru proiectul intitulat „Instalarea ca șef de exploatație a tinerei fermiere (...) în ferma apicolă din comuna (...), județul Bacău” în condițiile în care aceasta nu îndeplinea condițiile de eligibilitate.

Conduita inculpatului ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept, de către persoana respectivă, a sumei de 176.980 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

Citește și: FIȘA MEDICALĂ a victimei DECEDATE a SECTORIȘTILOR de la Secția 16

În al doilea dosar transmis judecătorilor DNA notează că Seto este acuzat de instigare la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri.

În cursul anului 2014, arată DNA în rechizitoriul transmis instanței, Seto , în calitatea menționată mai sus, și în scopul de a obține pentru sine, în mod fraudulos, fonduri europene, ar fi determinat și ajutat o persoană să depună la Grupul de Acțiune Locală „Colinele Tutovei” mai multe înscrisuri false în vederea obținerii, în cadrul Măsurii 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”, pentru proiectul intitulat „Instalarea ca șef de exploatație a tinerei fermiere (...) în ferma zootehnică din comuna (...), județul Bacău”, a unui sprijin financiar nerambursabil.

Înscrisurile respective atestau în mod nereal că persoana respectivă ar îndeplini condițiile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor.

Folosirea acestor documente a avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 178.840 lei ce ar fi fost însușită de inculpatul Seto Andrei și de persoana beneficiară a proiectului, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare Tribunalului Bacău cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cele două cauze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.