Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonia în memoria victimelor atentatului de la Nisa a fost amânată pentru sâmbătă

camion nisa

Ceremonia la nivel naţional în omagiul victimelor atentatului din 14 iulie de la Nisa, care trebuia să aibă loc vineri în acest oraş din sud-estul Franţei, a fost amânată pentru sâmbătă din cauza ploilor abundente din regiune, relatează AFP. Această ceremonie în omagiul celor 86 de victime ale atacului comis de Ziua naţională a Franţei pe 'Promenade des Anglais' din Nisa de către un tunisian la volanul unui camion de mare tonaj şi revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, urmează să aibă loc în prezenţa preşedintelui Francois Hollande.

Decizia privind amânarea ceremoniei a fost anunţată joi printr-un comunicat al preşedinţiei care a decis să organizeze evenimentul pe 15 octombrie. 'Condiţiile meteorologice foarte nefavorabile prevăzute pentru mâine (vineri) la Nisa nu permit buna desfăşurare a ceremoniei', se arată în comunicatul preşedinţiei. Ceremonia, care trebuia să aibă loc la exact trei luni de la atac, riscă să reaprindă polemicile generate de atentat. Opoziţia de dreapta acuzase guvernul de relaxare excesivă în lupta împotriva terorismului, iar extrema dreaptă ceruse demisia ministrului de interne.

După atentatul de pe "Promenade des Anglais", preşedintele Francois Hollande, deloc popular, a tergiversat organizarea unei ceremonii la nivel naţional în memoria victimelor de la Nisa. Ceremonia care urma să aibă loc vineri, cerută de mai multe săptămâni de numeroşi locuitori ai Nisei, este organizată la iniţiativa unor asociaţii şi a rudelor victimelor, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.