Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonial militar şi religios de marcare a Zilei Drapelului în Sălaj

Facebook
steagul romaniei drapel diaspora

Un ceremonial militar şi religios a fost organizat de către autorităţile locale şi judeţene, luni, în incinta Unităţii Militare 01483 Zalău, pentru marcarea Zilei Drapelului Naţional, potrivit Agerpres.

În cadrul ceremoniei, drapelul naţional a fost sfinţit de un sobor de preoţi, a fost sărutat de către oficialităţi, iar mai apoi a fost urcat pe catarg, în acordurile imnului României.

Despre drapelul naţional a vorbit celor prezenţi istoricul Marin Pop, din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, iar prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a adresat un scurt mesaj.

"Drapelul României, prin culorile sale vibrante şi semnificaţiile adânci, este o emblemă a libertăţii, prosperităţii, curajului şi sacrificiului. Este un simbol al identităţii noastre naţionale, care ne uneşte într-o comunitate puternică şi plină de tradiţii. Sărbătorirea Drapelului României este un prilej de a ne arăta dragostea şi respectul faţă de ţara noastră. Haideţi să ne unim în jurul acestui simbol şi să ne străduim să construim un viitor mai bun pentru noi şi pentru generaţiile viitoare. Fie ca Drapelul României să fie mereu un far de speranţă şi inspiraţie în călătoria noastră ca naţiune", a precizat, în cuvântul său, prefectul Dari Toma.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea plutoanelor militare, pe muzica interpretată de Fanfara Promenada a Primăriei Zalău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.