Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonie ciudată de înmormântare: Prințul Philip nu o să aibă parte de un eveniment conform protocolului

AFP
printul philip

Ceremonia de înmormântare a prințului Philip nu o să fie una normală. Din cauza pandemiei de coronavirus şi în lumina recomandărilor guvernamentale aflate în vigoare, precum şi a măsurilor de distanţare socială, Majestatea sa Regina Elisabeta a II-a are în vedere organizarea unor funeralii şi a unor ceremonii care să ţină cont de acest context, conform unui mesaj postat pe site-ul oficial al monarhiei britanice, www.royal.uk, arată Agerpres.

În conformitate cu recomandările de sănătate publice, publicul larg este rugat să nu se adune în grupuri mari, şi să nu viziteze reşedinţele regale pentru a-i aduce un ultim omagiu prinţului Philip.

De asemenea, ţinând cont de contextul pandemic actual, oamenii sunt sfătuiţi să facă donaţii în scopuri caritabile în loc să cumpere buchete de flori pe care să le ducă la reşedinţele regale, în memoria lui Philip, duce de Edinburgh.

Citește și: 20 de imagini care sintetizează viața prințului Philip: de la copilărie la bătrânețe

Pe site-ul www.royal.uk a fost deschisă o Carte de Condoleanţe online, pentru oricine va dori să lase un mesaj în amintirea prinţului Philip.

Steagurile au fost coborâte în bernă la toate reşedinţele regale. Steagul Regal va continua să rămână ridicat la Castelul Windsor, unde regina îşi are reşedinţa.

Trupul său nu va fi depus public pentru cetățenii Marii Britanii care vor să ofere un ultim omagiu.

„Înmormântarea nu va fi una de stat și nu va fi precedată de un priveghi. Trupul Alteței Sale Regale va fi depus la Castelul Windsor înainte de înmormântare, care va avea loc la Capela St. George. Decizia a fost luată conform tradiției și dorințelor Alteței Sale Regale”, au transmis vineri autoritățile britanice, informează Reuters, conform STIRILEPROTV.RO.

„Aranjamentele de înmormântare au fost revizuite în contextul pandemiei de Covid-19 și cu regret cerem publicului să nu încerce să participe la orice eveniment din cadrul înmormântării”, se menționează în comunicatul oficial.

Citește și: Imagini INEDITE cu Prințul Philip și Regele Mihai: erau verișori și au copilărit împreună

După moartea prinţului Philip, clopotele de la Westminster Abbey din Londra vor bate de 99 de ori vineri seara - o dată pentru fiecare an din viaţa soţului reginei Elisabeta a II-a

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.