DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ceremonie de Bun venit şi Ziua Distinşilor Vizitatori la exerciţiul Justice Eagle 17

MApN

Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea gălăţeană Smârdan va găzdui, pe 20 aprilie, ceremonia de Bun venit pentru primul detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Iniţiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI), precum şi Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului Justice Eagle 17, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, transmis, vineri.

La eveniment vor participa oficialităţi ale statului român, precum şi reprezentanţi ai Ambasadei SUA în România şi ai Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa. "Distinşii vizitatori vor asista la un exerciţiu tactic cu trageri de luptă cu muniţie reală, executate cu tancuri M1A2 'Abrams' şi TR-85 M1 'Bizonul', vehicule de luptă M2A3 'Bradley' şi MLI-84 M 'Jderul', obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 'Paladin' şi obuziere calibrul 152 mm, sprijinite de avioane MiG-21 LanceR şi elicoptere IAR 330 - Puma. La final se va vizita o expoziţie de armament şi tehnică militară şi vor exista oportunităţi pentru interviuri şi declaraţii de presă", se precizează în comunicat.

Conform aceleia;i surse, dislocarea în România a capabilităţilor militare americane reprezintă o măsură suplimentară de descurajare a oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre şi de răspuns adecvat în cazul unei crize. Militarii americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii pentru întărirea securităţii şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve. La exerciţiul Justice Eagle 17, care se desfăşoară în perioada 10 aprilie - 5 mai la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, participă peste 350 de militari români şi americani din Forţele Terestre Române şi Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa.

Militarii români fac parte din Batalionul 284 Tancuri "Cuza Vodă", Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" şi Batalionul 285 Artilerie - structuri din Brigada 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor". Detaşamentul de militari americani este asigurat de Batalionul 1 "Vulturii luptători" din Brigada 3 Blindate, Divizia 4 Infanterie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.