Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonii militare organizate duminică pentru a marca Ziua NATO

NATO
soldati nato
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, se vor arbora Drapelul Naţional al României şi cel al Alianţei Nord Atlantice, începând cu ora 9,00, în timp ce vor fi intonate Imnul Naţional şi cel al NATO.

Ceremoniile militare sunt prilejuite de împlinirea a 18 ani de la aderarea ţării noastre la NATO şi a 73 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

Conform Legii nr. 390 din anul 2004, în România, Ziua NATO este marcată în prima duminică a lunii aprilie. Ţara noastră a semnat documentele de aderare la Alianţă la data de 29 martie 2004, iar în prima duminică a lunii aprilie 2004 Drapelul Naţional al României a fost arborat la sediul NATO de la Bruxelles.

Forţele Navale Române contribuie continuu la consolidarea statutului ţării noastre în cadrul Alianţei Nord Atlantice, precum şi la asigurarea securităţii colective a statelor NATO, prin integrarea capabilităţilor navale, fluviale, subacvatice, aeriene şi terestre în pachetele de forţă aliate din regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane, prin participarea la operaţii, misiuni şi exerciţii organizate de statele membre sau partenere NATO, mai arată sursa citată.

''Ţara noastră a subliniat constant importanţa strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea Alianţei şi a întreprins demersuri susţinute pentru întărirea posturii de apărare a flancului estic al NATO. NATO rămâne pentru România unul dintre pilonii principali ai politicii externe şi de securitate. Suntem uniţi de aceleaşi valori democratice împărtăşite de către toţi membrii Alianţei şi formăm o comunitate puternică şi unită, capabilă să răspundă tuturor ameninţărilor'', se precizează în comunicatul Forţelor Navale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.