Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceremonii militare şi religioase pentru comemorarea a 200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu

basilica.ro
jandarmi

O serie de ceremonii militare şi religioase vor avea loc joi, în contextul comemorării a 200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu, la monumentele şi plăcile comemorative dedicate Revoluţiei de la 1821.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, în Bucureşti vor fi depuse coroane de flori, de la ora 10,00, la Monumentul lui Tudor Vladimirescu (amplasat la intersecţia Căii 13 Septembrie cu Şoseaua Panduri, în sectorul 5).

În cursul acestei săptămâni au avut loc, de asemenea, sesiuni de comunicări ştiinţifice, gale de filme documentare, expoziţii şi spectacole cultural-artistice având ca temă semnificaţia Revoluţiei de la 1821, condusă de Tudor Vladimirescu.

"Revoluţia de la 1821 a reprezentat intrarea într-o nouă epocă a evoluţiei istorice a poporului român prin destrămarea regimului fanariot şi iniţierea procesului de modernizare într-un ritm susţinut a societăţii româneşti. Procesul a dus, după aproape 100 de ani, la realizarea idealului naţional de unire a tuturor românilor într-un stat naţional, unitar, independent şi suveran", menţionează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.