Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerere congresemenilor republicani la adresa lui Trump - Să reconsidere planurile de reducere a efectivelor militare americane din Germania

Congresul SUA

Mai mulţi congresmeni republicani i-au scris marţi preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, cerându-i să reconsidere planurile de reducere a efectivelor militare americane din Germania, informează dpa, potrivit Agerpres.

'Suntem îngrijoraţi că mulţi dintre aliaţii noştri nu au fost consultaţi cu privire la reaşezarea forţelor SUA', au scris parlamentarii, membri ai Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor. Ei au arătat că militarii americani din Europa au un rol important de descurajare a Rusiei şi Chinei şi permit Statelor Unite să îşi proiecteze forţa în Orientul Mijlociu, Africa şi sudul Asiei. De aceea, avertizează semnatarii scrisorii, retragerea ar afecta interesele naţionale de securitate ale SUA, inclusiv capacitatea de a combate terorismul.

Citește și: Lovitură DURĂ de la DNA pentru directorul UNIFARM - Control judiciar pentru fapte de luare de mită, abuz și favorizarea unor persoane

'Odată cu revenirea unei competiţii majore pentru putere, Statele Unite se regăsesc în opoziţie cu regimurile autoritare din Rusia şi China, care încearcă în mod activ să creeze disensiuni între Statele Unite şi aliaţii şi partenerii acestora', arată documentul. Congresmenii recunosc că Germania este departe de obiectivul de 2% din PIB alocat apărării, convenit de NATO în 2014. Ei menţionează şi reducerea efectivelor americane din Europa în 2012, în mandatul preşedintelui Barack Obama. După doi ani, în urma anexării Crimeii de către Rusia, SUA şi-au întărit din nou prezenţa militară transatlantică.

Trump a prezentat intenţia de relocare a circa 10.000 din cei 25.000 de militari americani din Germania ca parte a reducerii angajamentelor internaţionale ale SUA în ţări bogate, care nu contribuie la efortul financiar. Preşedintele a fost deranjat şi de achiziţionarea de către Berlin de gaze naturale din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.