Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerere fără precedent la adresa ministrului de Interne: Solicitarea şefului Consiliului Naţional Secuiesc

Inquam Photos / George Calin
carmen dan pg

Liderul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că i-a solicitat public ministrului Afacerilor Interne al României, Carmen Dan, ridicarea consemnului la frontieră faţă de el şi faţă de ceilalţi susţinători ai autonomiei. El a spus că, în ultimii ani, a constatat cu ocazia trecerii graniţei României că Poliţia de Frontieră îi acordă "o atenţie deosebită" şi că, de foarte multe ori, maşina cu care călătorea a fost scoasă din rând şi ţinută la graniţă circa o oră, conform Agerpres.

Citeşte şi: Veşti TERIBILE de la meterologi: Urmează fenomene EXTREME

Izsak a arătat că poliţiştii de frontieră procedează, în cazul său şi al altor persoane simpatizante ale autonomiei, după "metode moştenite de la fosta Securitate" şi că aceste gesturi ar fi de natură "să intimideze". În scrisoarea deschisă adresată ministrului Afacerilor Interne se arată că "este deosebit de periculos, dacă Ministerul de Interne, Poliţia de Frontieră sau orice autoritate a ordinii şi a siguranţei publice intervin şi încearcă să exercite presiuni în asemenea probleme politice" şi că această implicare a Poliţiei de Frontieră "contravine" prevederilor Constituţiei.

Citeşte şi: ‘Salvată’ de avocat, Alina Bica rămâne în Costa Rica. Curtea Supremă judecă azi dosarul fostei şefe DIICOT

"Vă rog, prin prezenta, să mă scoateţi, împreună cu toate persoanele implicate în doleanţa de autonomie de pe lista persoanelor cu consemn şi a tuturor persoanelor, care se bucură de atenţia dvs. sporită pentru convingerile lor politice şi prin aceasta revenirea ministerului pe care îl conduceţi în cadrul constituţional", se arată în scrisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.