Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cererea de locuri de muncă a înregistrat o creștere de18 % în luna iulie

grafic crestere

Românii sunt preocupaţi să îşi caute locuri de muncă în vacanţa de vară, iar companiile au înregistrat cu 18% mai multe aplicări în luna iulie şi cu peste 5% mai multe aplicări faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai multe vizând posturi din domeniul financiar-contabilitate, potrivit unui studiu efectuat de o platformă de recrutare online din România.

"Chiar dacă este o perioadă în care cei mai mulţi angajaţi îşi iau concediu, românii au continuat să aplice la joburi în număr chiar mai mare decât în perioadele anterioare. Astfel, companiile au înregistrat cu 18% mai multe aplicări la joburi în luna iulie şi cu peste 5% mai multe aplicări faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată în studiul BestJobs, remis luni AGERPRES.

În luna iulie, candidaţii au aplicat în număr mare la joburile din domeniul financiar-contabilitate (peste 20.000 de aplicări), BPO (peste 17.000 de aplicări), inginerie (peste 15.000 de aplicări), transport (peste 14.000 de aplicări), resurse umane (peste 13.000 de aplicări), medical & pharma (peste 12.000 de aplicări) şi vânzări, cu peste 10.000 de aplicări.

În acelaşi timp, top 3 joburi vedetă în luna iulie au atras aproape 900 de candidaţi fiecare: BCR - partener clienţi retail, BCR - partener servicii clienţi şi Dova Capital - reprezentant vânzări.

Două luni la rând, sectorul bancar a atras cei mai mulţi candidaţi, cu peste 9.000 de aplicanţi în luna iulie, în creştere cu 39% faţă de luna anterioară, menţionează BestJobs.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus şi în luna iulie de către Enel (2.779 aplicări), Raiffeisen Bank (2.322 aplicări), Oracle (2.051 aplicări), BCR (1.897 aplicări), Continental Automotive Group (1.814 aplicări), Regina Maria (1.774 aplicări), First Bank (1.754 aplicări), Alpha Bank (1.732 aplicări), Banca Transilvania (1.543 aplicări) şi Allianz Technology (1.506 aplicări).

Şi în luna iulie au existat candidaţi care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs. Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna iulie au fost: Vodafone, cu 139 de aplicări spontane, Enel, cu 107 aplicări spontane, British American Tobacco, cu 92 de aplicări spontane, Oracle, cu 91 de aplicări spontane, BCR şi Raiffeisen Bank, cu 81 de aplicări spontane fiecare, OMV, cu 73 de aplicări spontane, Takko Fashion, cu 72 de aplicări spontane, A&D Pharma, cu 71 de aplicări spontane, şi Continental Automotive Group, cu 67 de aplicări spontane.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toţi cei care vor să găsească un job mai bun şi angajatorii care caută noi talente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.