Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pașaportul de imunitate va fi disponibil în curând în România

Facebook
pasaport certificat

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a confirmat marţi că România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre certificatul de imunitate care va fi introdus în Uniunea Europeană: Valabilitate, cost, tipuri de teste și vaccinuri acceptate

Întrebat dacă şi România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare, medicul militar a răspuns: "Da. (...) Vorbim de certificatul verde folosit la nivel european".

În ceea ce priveşte un certificat similar care să fie folosit pe plan intern, Valeriu Gheorghiţă a declarat că "nu s-a discutat acest lucru, vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”.

Secretarul de stat  Andrei Baciu a spus că este vorba despre un demers comun al mai multor instituţii - Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS.

"Este un demers comun al mai multor instituţii - Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne. Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS - este un demers european şi România a început de mai mult timp... mă rog, e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat", a afirmat Baciu.

Potrivit secretarului de stat, deadline-ul "este luat la nivel european". "Deadline-ul e luat la nivel european, sunt discuţii cu toate statele membre", a adăugat Baciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.