Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetățean turc, prins în timp ce încerca să intre ilegal în România

mediafax.ro
control vama politie de frontiera

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean turc care a încercat să iasă ilegal din România, pentru a ajunge în spaţiul Schengen, folosindu-se de un document falsificat, informează Sorina Tocaciu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Potrivit sursei citate, în dimineaţa zilei de luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II - Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un bărbat de cetăţenie turcă aflat la volanul unui autoturism şi care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport turcesc, scrie Agerpres.

"Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că fila informatizată din documentul prezentat la control este falsă, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituţiei pentru verificări, în urma cărora poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul turc C.C., în vârstă de 32 de ani, acesta intrând legal în ţară în România, în baza documentului personal", a declarat, printr-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES, Sorina Tocaciu.

Cetăţeanul turc a declarat anchetatorilor că a obţinut documentul falsificat de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătind în schimbul acestuia suma de 1.700 euro. El a precizat că recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Italia şi nu avea o viză valabilă pentru spaţiul Schengen.

"Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului în cauză şi i-au întocmit acestuia actele de urmărire penală sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor, împotriva acestuia să fie dispuse măsurile legale care se impun", a adăugat purtătorul de cuvânt al STPF Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.