Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia trece la programul de toamnă

destinatii.eu
sarmizegetusa

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, are un nou program de vizitare, adaptat sezonului de toamnă, astfel că monumentul UNESCO poate fi văzut, zilnic, între orele 9,00 şi 18,00, potrivit Agerpres.

"Toamna aceasta, capitala regatului dac va putea fi vizitată între orele 09.00-18.00. (...) Vă aşteptăm să vă bucuraţi de splendoarea toamnei în munţii dacilor", se arată, vineri, într-o postare pe pagina oficială Administraţia Sarmizegetusa Regia, din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Cetatea se află în administrarea CJ Hunedoara, care a devenit, din anul 2017, principalul finanţator al cercetărilor arheologice derulate în situl UNESCO din Munţii Orăştiei.

Campaniile de săpături arheologice derulate în situl Sarmizegetusa Regia, începând din anul 2017, au scos la iveală una dintre cele mai mari descoperiri din ultima jumătate de secol: un edificiu de cult cu arhitectură monumentală, aflat pe terasa a IX-a. Planul său includea 60 de baze de calcar, unele dintre ele aflate in situ, dispuse pe cinci şiruri a câte douăsprezece rânduri.

Citește și: Nelu Tătaru: ‘Nu putem limita această creştere decât respectând regulile’

"Anul acesta, o nouă descoperire de mare însemnătate se alătură aleii pavate cu dale de calcar, gresie şi andezit, drumului ceremonial şi edificiului monumental de cult menţionat anterior. Este vorba despre un alt edificiu mai vechi, situat tot pe terasa a IX-a, într-un strat inferior de săpătură, şi ale cărui resturi incendiate au fost identificate pe suprafeţe mari", informa, la jumătatea lunii septembrie, CJ Hunedoara.

Pentru vizitatorii sitului, Serviciul Public Administrare Monumente Istorice, cu suportul tehnic al Colectivului de cercetare din Munţii Orăştiei, a pregătit un pliant cu descrierea principalelor descoperiri realizate în ultimii ani.

Turiştii care doresc să viziteze Sarmizegetusa Regia vor achita un tarif de 15 lei, pentru un adult, şi de 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.