Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetatea Oradea va găzdui o nouă ediţie a Festivalului Medieval

Agerpres.ro
Festivalul Medieval

Cetatea Oradea va găzdui, în perioada 30 iunie - 3 iulie, o nouă ediţie a Festivalului Medieval, unul dintre cele mai mari din Europa, cu obiceiuri şi tradiţii, cavaleri, meşteri, oşteni, domniţe, menestreli şi îmblânzitori de foc şi, în premieră naţională, cu Campionatul European de Full Contact Jousting (turnir).

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, evenimentul mult aşteptat cuprinde numeroase activităţi interactive, de la ateliere meşteşugăreşti până la demonstraţii de luptă şi distracţie pentru toate vârstele: muzică, dansuri medievale, activităţi pentru copii, concerte live, jonglerii cu foc, jocuri nomade şi vânătoreşti.

Festivalul va debuta în seara de 30 iunie, ora 20,00, în Piaţa Unirii unde va avea loc Parada coifurilor, prezentarea cavalerilor şi a echipelor.

Întreg programul de turniruri, bătălii şi lupte medievale, se va desfăşura în Parcul Cetăţii Oradea, în perioada 1-3 iulie, publicul având posibilitatea de a le viziona din tribunele instalate special pentru eveniment.

Reluat după doi ani de pandemie, festivalul revine cu o ediţie specială a Campionatului European de Full Contact Jousting, pentru prima dată în România. Gazdele acestui campionat vor fi Les Ecuyers de l'histoire (din Franţa).

Peste 350 de luptători şi cavaleri medievali, arcaşi şi călăreţi cu arme de asediu şi catapulte, s-au antrenat luni de zile pentru o suită spectaculoasă de turniruri.

Serile festivalului vor fi animate de concerte de muzică live susţinute de artişti din România, precum Hara, Alexandra Uşurelu, Peregrinii sau Bosquito şi de peste hotare.

Cetatea va adăposti şi zone cu bucate tradiţionale, mâncăruri pentru toate gusturile, food trucks, dulciuri, îngheţată, cafea şi vin.

Copii vor avea şi ei parte de distracţie pe cinste, cu iz medieval. Cetatea va fi pregătită cu ateliere meşteşugăreşti, farse medievale, catapulte mici, castel de paie şi multe alte surprize, potrivit Agerpres.ro.

Atmosfera medievală a Festivalului va fi asigurată de un alai de trubaduri şi menestreli, care vor umple Cetatea de veselie şi culoare.

Festivalul Medieval Oradea este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi Primăria Oradea, cu sprijinul Asociaţiei Deus Vult şi al VPK - Packaging.

Programul detaliat se poate găsi pe website-ul www.festivalulmedievaloradea.ro, pe facebook: Medieval Festival Oradea şi pe instagram: @medievalfestivaloradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.