Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţean american, arestat după ce a rănit cu focuri de armă un manifestant în Chile

twitter
proteste chile

Poliţia chiliană a arestat duminică un cetăţean american care a rănit cu focuri de armă un manifestant în timpul unui marş de protest în staţiunea balneară Renaca, lângă Valparaiso, în timp ce ţara este de trei săptămâni pradă unei furii sociale fără precedent, informează luni AFP potrivit Agerpres

În momentul faptelor, incriminatul, John Covin, a coborât dintr-un camion, apoi a tras de trei ori asupra unui manifestant în acest oraş turistic situat la vest de capitala chiliană.

Atacatorul a fugit apoi, însă forţele de poliţie i-au găsit urma cu ajutorul manifestanţilor care au notat numerele de pe plăcuţele de înmatriculare ale camionului. Bărbatul a fost arestat mai târziu la domiciliul său.

Persoana rănită a fost transportată la spital.

Bărbatul arestat a explicat gestul său prin faptul că a fost atacat din mulţime în mijlocul manifestaţiei şi că şi-a scos arma pentru a se apăra. În Chile le este interzis civililor să poarte arme, doar poliţiştii şi armata fiind autorizate să le deţină.

Bărbatul purta o vestă galbenă deasupra hainelor sale, ţinută care le-a atras atenţia mai multor manifestanţi, pentru că înainte cu câteva zile locuitorii din Renaca, purtând de asemenea veste galbene, au format un cordon pentru a împiedica o manifestaţie. Protestul a fost marcat de violenţe în timpul cărora unii manifestanţi au instalat baricade şi au incendiat magazine. Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene şi de tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Manifestaţiile din Chile, care au început la 18 octombrie după anunţarea majorării preţului la călătoria cu metroul, decizie anulată ulterior, s-au soldat până acum cu 20 de morţi şi aproape 2.000 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.